Alcides werkt aan een positieve clubcultuur

Bij Alcides werken we hard aan het creëren van een positieve cultuur, waarin onze jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en minder snel afhaken. Daarbij is alle hulp hard nodig! Dinsdag 17 september is de eerste sessie voor de trainers en leiders!

Alcides wil graag een vereniging zijn met een positieve clubcultuur. In het algemeen zie je in de sport helaas vaak veel negatief gedrag terug: coaches praten vooral over wat hun spelers niet goed doen, spelers kraken elkaar af en ageren tegen de scheidsrechter, ouders roepen in hun enthousiasme langs de lijn niet altijd het meest handige, noem maar op.
 
Alcides wil juist een voorbeeld zijn van een club waar het anders gaat. Waar mensen vooral bezig zijn met wat er wel goed gaat en met de kracht van spelers. En gepast met elkaar omgaan. Want wij geloven erin dat in zo’n cultuur onze spelers zich beter kunnen ontwikkelen (en dus betere prestaties zullen neerzetten), minder pubers afhaken (met alle positieve gevolgen van dien!), het aantal vrijwilligers toeneemt en ook sportiviteit en respect toenemen.
 
Het neerzetten van een positieve clubcultuur heeft tijd nodig; we hopen dat u ons die tijd gunt en we hopen vooral dat u ons wilt helpen om aan die cultuur te werken. Wij krijgen hierbij ondersteuning van het kennis- en trainingscentrum Positief Coachen. Bij onze vereniging verzorgt de stichting bijeenkomsten voor de bestuurs- en jeugdcommissieleden en bijeenkomsten voor trainers en –coaches (over het effectief begeleiden van jeugdspelers). Ook komt ze een avond verzorgen voor de ouders van onze jeugdleden over hoe zij hun kind in de sport het beste kunnen begeleiden. Meer informatie daarover volgt.
 
De bijeenkomst voor het bestuur en de jeugdcommissie is geweest en deze is zeer positief ontvangen!
Dinsdag 17 september is de eerste bijeenkomst voor trainers en leiders van de jeugd en maken we een volgende stap!