Alcides wint bekerduel na strafschoppen

Alcides heeft zondagmiddag met knikkende knieën de derde knock-outronde van de districtsbeker bereikt. Op eigen veld werd tegen SC Stadspark met 2-2 gelijkgespeeld, waarna de strafschoppenserie in het voordeel van de Meppelers uitviel.
De Groningers vormen een fusieclub, die is voortgekomen uit Gronitas en De Vogels, en bezet momenteel een tweede plaats in de derde klasse C.

Een haalbare kaart voor het geplaagde Alcides, zou je mogen verwachten. Het leek na een kwartier spelen ook die kant op te gaan, na de 1-0 van Roy Visscher. Twee minuten later werd het echter 1-1, en moest Alcides opnieuw op zoek naar een voorsprong. Dat duurde tot de 70e minuut, via Winfried Tromop.
De als extra controlerende middenvelder geposteerde Tromop zorgde voor 2-1, maar kon ook niet bevroeden dat Stadspark wederom terug in de wedstrijd kwam, enkele minuten later. Die 2-2 stand werd tevens de eindstand, waarna Alcides de penaltyreeks als winnaar afsloot.
Foto's: Pieter Reinink
[Bron:MeppelerCourant.nl]