Alcides wint door inzet en felheid

Alcides heeft het zespuntenduel met Germania zondag met een 2-1 zege afgesloten. Na een matige eerste helft (en een 0-1 achterstand) gooiden de Meppelers het in de tweede helft over een andere boeg en werden de Groesbekers alsnog verslagen.
Het aandachtspunt voor Alcides-trainer Casper Goedkoop lag in de eerste helft. Slordigheid, angst en positioneel de verkeerde keuzes waren de feiten waaraan zijn ploeg zich schuldig maakte. De prachtige 0-1 van Nasin Saber was dan ook verdiend te noemen. Behalve een heerlijke actie en een dito schot, op de lat, van Roy Visscher kwam Alcides er aanvallend niet aan te pas.

Dennis Blokzijl
Met het inbrengen van de langdurig geblesseerde Dennis Blokzijl voerde Alcides de druk op. Nu was het Germania dat slordig werd. Na een lange pass van Roy Visscher kon keeper Dide Broeder de bal oprapen, maar hij vergiste zich in Frank Fokke. De spits ontfutselde hem de bal en scoorde 1-1. Dit was de Meppelers het sein om op zoek te gaan naar de voorsprong. En die kwam er. Sander Boekholt gaf de voorzet, de goedspelende Björn Rellum drukte af: 2-1. Het was daarna nog wel tien minuten billenknijpen voor Alcides, maar de zo gewenste driepunter werd binnengesleept. (Bron: MeppelerCourant.nl)