Alcides wint spektakelstuk van Alphense Boys

Alphense Boys ligt Alcides wel in het huidige voetbalseizoen. Won de ploeg van trainer Wilko Niemer in Zuid-Holland eerder in deze competitie al met 1-3, deze zondag versloeg de Meppeler hoofdklasser de vereniging van erevoorzitter en tv-persoonlijkheid Kees Jansma (belangstellend toeschouwer) met 5-2, na een waar spektakelstuk.

door Wim Hegen:
​„We hebben het als team gedaan”, opperde de uitstekend voetballende Sil Kuurman direct na afloop. De Alcideaan was een grote plaag voor de Alphense verdediging en schuwde ook het terugverdedigen niet. Verder maakte hij twee fraaie treffers (nummer 10 en 11 van dit seizoen) maar betrok hij tevens zijn medespelers nadrukkelijk in het succes. ,,Er lag ruimte achter hun verdediging en dat ligt ons wel”, gaf Kuurman aan.
Omhaal
Het technisch vaardige Alphense Boys werd compact bestreden, maar kwam al binnen drie minuten op voorsprong door een prachtige omhaal van topscorer Ilias Latif. Zijn twaalfde competitiegoal van dit seizoen. Het leek een zware middag voor Alcides te worden, maar bij rust stond er een verdiende 3-2 voorsprong op het scorebord.
Toen vlot na rust een eigen doelpunt (lob over de keeper) van een Alphense verdediger 4-2 betekende, zat Alcides in een zetel. Alphense Boys bleef aanvallend voetballen, maar creëerde weinig kansen. In de tegenaanvallen schuilde wel steeds gevaar. Een wonderschone pass van Leon Kooiker leidde ertoe dat Ryan Luyckx medespeler Nick Kuiper (ook goed voor twee doelpunten) een niet te missen kans gaf voor de allesbeslissende 5-2.

Scoreverloop Alcides-Alphense Boys: 3. Latif 0-1, 29. Kuiper 1-1, 32. Kada 1-2, 37. Sil Kuurman 2-2, 45. Sil Kuurman 3-2, 52. Van den Berg 4-2 (eigen doel), 72. Kuiper 5-2.