Alcides zaterdag 1 wint in bar slechte pot.

Het is weer zaterdag, dat betekend dat mannen van zaterdag 1 weer de weide mogen betreden. Vandaag zal het de kunstweide van het mooie hoofdveld van de alcideanen zijn. Bij binnenkomst zien we een volle kantine vol kale, forse, matig getattoeerde mannen. Deze mannen zullen er toch niet voor ons zijn? Nee, zeker niet. Het jaarlijkse Alcides Dart toernooi is alweer bezig. De darters lieten de biertjes makkelijk vloeien, wat bij de meeste spelers van ons team het kippenvel op de armen leek te verschijnen, maar hier meer straks over. De tegenstander van vandaag is SCN, voor velen een onbekende club. SCN komt uit Nieuwelande, heeft 4 senioren teams en geen A- en B- jeugd. Ze staan momenteel op de laatste positie en hebben daardoor de zogenoemde rode lantaarn in handen. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar in de zesde klasse is natuurlijk niks makkelijk. Deze wedstrijd zal gelden als generale repetitie voor dé wedstrijd der wedstrijden, de clash van alcides, van de wedstrijd die de mannen van de jongentjes doet scheiden, de wedstrijden die de rangorde binnen de club voor eens en altijd zal bepalen. Natuurlijk is de zaterdag 1 favoriet, maar als favoriet is het altijd moeilijk om met druk om te gaan. Bij verschillende gok instellinen als Unibet en Toto kan je voor een winst van de zondag 1 al je inzet verdubbeld krijgen. Voor maar 2,50 euro bent u er al bij.


Voor de Heineken Player Trophy kon de jury vandaag overuren schrijven. Na een paar mindere weken en veel afwezigen lijkt iedereen voor de laatste wedstrijd van 2015 toch nog in het dagklassement te willen komen, als deze instelling maar half op het wedstrijdveld zou worden getoond zal zelfs elke gerenommeerde eredivisie club in de pan worden gehakt. Ook is de ambitie van de top 3 groot om 'herbstmeister' te worden. Want wie nou niet de boeken in als allereerste herbstmeister van de Heineken Player Trophy. Het zou een spannende, recordbrekende middag worden. Zo zijn er meerdere records verbroken deze middag, maar daar mogen we mede de darters voor bedanken. Zo was het gemiddelde promille op het middaguur al 1.34. Een clubrecord. Grootheden als Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, en Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze, hebben deze dag met blokletters dikgedrukt in hun agenda gezet. Het doel in deze tweemanstrijd is duidelijk; Herbstmeister worden. Iets wat dus niet voor vele is weg gelegd, en direct in een CV kan worden geplaatst. Maar, de ander moet nog wel verslagen worden. Toch zijn er verassingen uit onverwachte hoek, Allard Kuik (part time leraar, part time supportersanalist) kan 'geen boe of bah' meer zeggen op de vrijdagavond en pakt daarmee zijn eerste zege van het seizoen. Alarm pakt een overuigende tweede plek, en Been maakt de top 3 compleet. De mannen van het algemeen klassement blijven buiten de top 3, maar mogen zich zeker tot de top 5 rekenen. De objectieve jury van de cup met de blauwe oren mag bij deze WILLY WAAIER feliciteren met zijn herbstmeisterschap. De jury wil het bericht afsluiten met een medeling: Op 3 januari zijn er in de race om de cup dubbele punten te behalen.


Het dagklassement:


  1. Allard Kuik

  2. Matthijs Alarm

  3. Wouter Been


Het algemeen klassement:


  1. Willian Schiphorst

  2. Melvin Schrotenboer

  3. Mustafa Hussein


 


Werkelijk alles ging mis wat maar mis kan gaan. Het wedstrijdtenue, de inloopshirts, de keeperhandschoenen en de aanvoerdersband was zoek. Een halfuur voor de wedstrijd kregen we gelukkig andere shirts, nadat iedereen eindelijk omgekleed is komen de mannen uit Nieuwelande het veld op. In het geel natuurlijk. 5 minuten voor de wedstrijd ontvangen we dan eindelijk ons wedstrijdtenue.


De geimproviseerde 11 van de trainer/coach zien er als volgt uit: Koers: Berkholst, Alarm, Been, Kuik: Koster, Arends, Schiphorst: Schrotenboer, Wever, Hussein.


Vandaag slecht maar 1 wissel, en dat is tot verbazing van het massaal gekomen publiek Bijzitter. Bijzitter die zich de laatste tijd tot publiekslieveling heeft gevoetbald zal natuurlijk meer minuten willen. In de wandelgangen gaat het verhaal dat hij wordt gespaard voor de, nog spannende, tweede seizoenshelft. In de basis staat wel korte-termijn-huurling Fabian Wever, een spits met een neusje voor de goal. Ook zal dit de laatste wedstrijd van het seizoen zijn voor bikkelharde verdediger Alarm.


Het sterrenensemble van de zaterdag 1 weet dat ze de hun tegenstander, de rode lantaarn drager, niet mogen onderschatten. Toch kennen de geelzwarten een zeer lastige openingsfase. Het tij wordt gekeerd als Wever via een vrije trap onberispelijk de 1-0 binnen schiet. De vroege voorsprong waar we op hoopten is er. Niet veel later is het de 2-0, weer van de voet van korte-termijn-huurling Wever. Hij is zijn gewicht in goud waard voor de mannen van de zaterdag 1. De wedstrijd lijkt gespeeld. Het niveau lag erg laag, waardoor SCN een tandje op kan schroeven. Binnen mom van tijd staat het ineens 2-2. Alcides lijkt het kwijt en gaat met een gelijke stand kleedkamer 1, precies dezelfde kleedkamer als op 3 januari, in.


In de tweede helft zoeken de alcideanen constant de aanval. Kansen zat. Tientallen kansen wordt SCN nog niet fataal. Alcides blijft druk zetten, maar er lijkt een vloek op die ene goal te rusten. Hij lijkt er maar niet in te vallen. 2 keer wordt de lat geraakt, een afgekeurde goal, over, naast, de keeper. De bal lijkt niet in het 7,3 meter brede en 2,3 meter hoge goal te kunnen vallen. Maar het publiek blijft onvoorwaardelijk achter de inmiddels moegestreden jongens staan. En het moment waar je de hele tweede helft op zit te wachten komt dan toch. Schrotenboer wordt diep gestuurd, de scheidsrechter negeert het vlagsignaal van de grensrechter, schrotenboer nadert de achterlijn en legt de bal voor de zoveelste keer panklaar op Wever, hij twijfelt niet en jaagt de bal tegen de touwen. Blijdschap aan de ene kant van het veld, woede aan de aan andere kant. De goed fluitende scheidsrechter wordt belaagd door furieuse spelers van SCN. Maar hij twijfelt niet aan zijn beslissing en keurt de goal goed. Een opstootje is wat volgt. Maar dit mocht de pret niet drukken. Alcides pakt de punten en probeert zich weer in de titelstrijd te mengen.


Qua supportersaantallen is supportersanalist Kuik niet tevreden. Veel supporters besloten na een dramatische eerste helft ons de rug toe te keren. Kuik heeft hier het volgende over te zeggen: 'Na het slecht vertoonde spel is het logisch dat supporters vroegtijdig het stadion verlaten. We zijn ons doel volledig voorbij gegaan. Er was geen beleving en speelden als individualisten. De spelers, trainers, toeschouwers, materiaalmannen en leidster moeten weer een team vormen voor volgende wedstrijd. Het gevoel van eenheid zal dan weer overslaan op de trouwe, actieve supporters.'


Na de wedstrijd heeft een uniek moment plaatsgevonden. Na het lezen van het volgende stukje zal u altijd weten waar u was op het moment van lezen. Zoals u nog weet waar u was toen op 11 september 2001 de vliegtuigen de twin towers doorboorde, het moment dat u nog weet waar u was toen u Arjen Robben alleen op Iker Cassilas af zag stormen, maar de de kleine teen van de spanjaard groot genoeg was om de wereldbeker te veroveren. Dit is weer zo'n moment. Houdt u vast. Ga even zitten en pak een glas bruiswater. Sluit u af van het gezelschap waar u momenteel mee bent, want u gaat schrikken. Mocht u een kauwgompje hebben , spuug deze uit voorzorg even uit. Heeft u hartproblemen, bereid u dan goed voor. Want, jawel, het moment is daar dat we u moeten teleurstellen. Aspirantgehaktbaltester Sander Noorda heeft na de wedstrijd geen enkele gehaktbal verorbert. Was hij niet te spreken over de kwaliteit van de eerdere gehaktballen? Wil hij zijn status verliezen? Rekende hij op een balletje van de club? Of wil hij, met zijn status, niet meer uit plasticen bakjes eten? We weten het niet.


Om dit debacle enigszins goed te maken, zo ver dat kan, heeft hij zelf de proef op de som genomen en gekozen voor een eigen balletje. Na het afkijken bij de vele chefkoks in verschillende voetbalkantine's heeft hij zijn eigen balletje gemaakt. Het resultaat was een perfect gestructureerde bal op een bedje van jus geprestenteerd op een rechthoekig IKEA bord. Het uitje wat in de bal verwerkt was, was het absolute pluspunt. De aspirantgehaktbaltester geeft zijn eigen bal een 8,4.


 


Wij willen onze sponsoren bedanken,


 


Bij Willem,


Taxi De Reest,


Hotel Zwartewater,


HD Techniek,


Stadtmuller Orthopedie.