Alcides zet goed gevoel niet om in daden

Het is hoofdklasser Alcides niet gelukt om het goede derbyresultaat tegen stadgenoot MSC-Amslod een vervolg te geven. In Rotterdam, tegen RKSV Leonidas, gingen de Meppelers zondagmiddag met 3-2 onderuit. Alcides gaf een voorsprong weg tegen tien man.
Trainer Wilko Niemer moest één wijziging in de basis doorvoeren na de derbyzege. Marnix Jager verving Bram Komduur. Het begin van de Meppelers was naar behoren en resulteerde in de openingstreffer van Koen Romme. Nog voor rust kwam Leonidas met tien man te staan, na een rode kaart voor Eren Yildizturan.

Na rust scoorde Assad el Harti al vlot de gelijkmaker en zorgde Marruchen Zimmerman, halverwege de tweede helft, zelfs voor de voorsprong: 2-1. Het werd allemaal nog erger toen invaller Karel IJzerman een eigen doelpunt maakte en het zo 3-1 werd. Romme benutte vlak voor tijd nog een strafschop, waardoor Alcides hoop koesterde op meer, maar het bleef bij deze 3-2.
Bron: Meppelercourant.nl