Alcides Zondag 1 en hoofdtrainer Wilko Niemer beƫindigen samenwerking na dit seizoen

Alcides zondag 1 en hoofdtrainer Wilko Niemer gaan na dit seizoen uit elkaar. Alcideaan in hart en nieren Wilko Niemer heeft het vlaggenschip van Alcides 6 jaar lang onder zijn hoede gehad.

Niemer keerde in seizoen 2017-2018 vanuit voetbalvereniging de Weide terug naar zijn woonplaats Meppel, naar onze club waar hij eerder actief was als speler en assistent-trainer.

Onder zijn leiding keerde Alcides in 2018 terug in de Hoofdklasse. Het is Niemer de afgelopen jaren gelukt om van Alcides zondag 1 een echt “Meppel” team te maken, met veel ruimte voor jeugd uit onze eigen jeugdopleiding. Niemer heeft gebouwd aan een team waarin vele jonge Alcideanen hun debuut mochten maken. Op dit moment presteert de ploeg wisselend, maar is het eerste deel van het seizoen afgesloten met een mooie overwinning in Alphen aan den Rijn. De clubman Wilko Niemer is in onze jeugd ook aanwezig. Hij traint al een paar seizoenen vol overgave de jongste jeugd!

Na 6 mooie jaren is de tijd gekomen dat er een nieuw gezicht voor de groep komt. De ingeslagen weg waarbij jeugdspelers een kans krijgen in ons eerste team zal een vervolg krijgen waardoor we verder kunnen bouwen aan een
herkenbaar team.

Het bestuur dankt Wilko alvast voor zijn jarenlange inzet voor het eerste elftal en wenst hem uiteraard nog heel veel succes met het tweede deel van lopende seizoen 22/23.

Bestuur M.v.v. Alcides