Alcides zorgt voor daverende verrassing in KNVB-beker

Alcides heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Het won thuis met 2-0 van 3e divisionist VVOG en mag hopen op een mooie tegenstander in de 3e ronde. Gevierde man bij Alcides was spits Frank Fokke die met twee treffers in de slotfase de winst bij de geel-zwarten deed belanden. De zege was op basis van de kansen zeker terecht en werd uitbundig gevierd.
VVOG uit Harderwijk was in het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij en drukte Alcides ver terug. De Meppelers konden niet meer dan tegenhouden, maar gaven slechts 1 grote kans weg. In de fase vlak voor rust beet de thuisploeg voor het eerst van zich af en kreeg ineens drie opgelegde kansen. Koen Romme, Peter Fokke en Dani Lohman waren dichtbij de verrassende openingstreffer, maar wisten deze niet te maken waardoor het bij rust 0-0 stond.
Na de pauze was Alcides de ploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Dani Lohman schoot van afstand op de paal en was zodoende weer dichtbij de 1-0. Na rust bood Alcides meer weerstand aan VVOG en was duidelijk gewend aan het tempo. Gaandeweg het duel vorderde nam het geloof bij de geel-zwarten toe op een surprise. In de 81e minuut kreeg deze gestalte na een prachtige aanval. Uiteindelijk was het Ryan Luyckx die voorgaf waarna Frank Fokke de bal binnen schoot, 1-0. VVOG moest nu komen om een verlenging af te dwingen. Alcides hield echter stand en besliste het duel in de 88e minuut. Frank Fokke met zijn tweede treffer liet de Alcides-aanhang juichen en schoot zijn ploeg naar de 3e ronde. (Bron: Meppelercourant.nl)