Alcidrieanen in actie tegen Ruinen 2

RUINEN- Afgelopen zondag mochten de Alcideanen weer de wei in. Na een vrij weekend benut met een AlciDRIEanen BBQ bij Mark van Eisden stond er nu weer een serieuze klus op het papier, namelijk een uitwedstrijd in en tegen Ruinen(2). Alcides was verreweg de beste ploeg, maar wisten tegen het net uit de 2e klasse gedegradeerde Ruinen niet verder te komen dan 1-1.

Op de vroege zonnige zondagmorgen werd er strak 10u afgetrapt onder leiding van de KNVB afgevaardigde Postema. Deze man zou zich zo nu en dan ook flink laten gelden, hij maakte er af en toe een potje van (beide kanten op)
Alcides kwam furieus uit de startblokken in Ruinen en de thuisploeg wist de eerste 45min slechts 3x de helft van de gasten te betreden. Tweemaal een vrije trap vanaf de middenlijn in de handen van goalie Erik Pomper en een enkele corner in diezelfde handen waren de spaarzame wapenfeiten van de thuisploeg. Alcides daarentegen was vrolijk aan het aanvallen en vooral continu als een geheel aan het drukzetten, afspraken werden over het algemeen prima nagekomen en ballen dus heel snel weer veroverd. Toen er voor de rust werd gefloten stond er echter 'slechts' een 0-1 voorsprong op het scorebord. Mark Schreijers leverde behalve een tiental goede voorzetten ook dit doelpunt af.
Tijdens de rust spreken de Meppelers tevreden over de eerste helft, maar wanneer er op het middenveld nóg meer aanspeelpunten zouden zijn dan moest het geen probleem zijn de 3 punten over de streep te gaan trekken. Het zou allemaal anders lopen.
Ruinen neemt d.m.v. wat vechtvoetbal eindelijk wat het thuispubliek betreft een beetje het heft in handen, al weet het niet tot echt grote kansen te komen. Halverwege de 2e helft creeert het wel een man meer situatie op het veld, alleen wel in hun nadeel. De laatste man van Ruinen wordt met 2x geel alvast naar de kantine gestuurd. 2 terechte kaarten, maar de scheids had het van horen zeggen.
De 11 Alcideanen zouden hun 10 overgebleven tegenstanders wel weten te verslaan werd door het merendeel aanwezig op het sportpark gedacht. Plots peert er dan echter een Ruinen speler een bal in de kruising en staat de wedstrijd op zijn kop. 1-1 met nog 15 minuten over op de klok.
Logischerwijs timmert Ruinen verder vervolgens de 'pot' dicht en behalve een pegel op de lat van Danny Mulder en een Ruiner bodycheck in het penaltygebied om Henk Berends van een goal af te houden wordt het niet meer spannend.
De gasten uit Meppel hadden zich met een 3 punter bij deze (tot nog toe zonder puntverlies) tegenstander tussen de bovenste ploegen op de ranglijst genesteld. Natuurlijk is het seizoen nog jong, heeft Alcides inmiddels op papier een aantal sterkere tegenstanders ontmoet en is het nog steeds ongeslagen.
Volgend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen. De komende weken staan er wedstrijden uit in Havelte en thuis tegen Erica op het programma. Eerstvolgende duel zal a.s. zondag in Havelte op sportpark Meerkamp omstreeks 10.30u plaatsvinden.