Belangrijke degradatieduel verloren

Alcides heeft het belangrijke degradatieduel met Achilles 1894 met maar liefst 4-1 verloren. Al na 17 minuten keek de voetbalploeg uit Meppel tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan.
Alcides heeft na het ontslag van trainer Eduard Lindeboom het o zo belangrijke degradatieduel met Achilles 1894 verloren. Van het ontslag, en de hoop op een schokeffect bleek absoluut geen sprake. Na ruim een kwartier spelen was de race al gelopen, toen Achilles 1894 driemaal gescoord had.
Nieuwbakken trainer Casper Goedkoop, die eigenlijk pas vanaf de zomer als Alcides-trainer actief zou zijn, was dan ook kritisch in zijn relaas. ‘Ik had me mijn start inderdaad anders voorgesteld. In één, twee trainingen kun je de boel niet naar je hand zetten en kun je geen wonderen verrichten. Ik heb al eerder aangegeven geen toverstokje te hebben. Ik ben echter wel geschrokken van het elftal. Vooral het nakomen van gemaakte afspraken is dramatisch. Er valt nog wel wat winst te behalen hier’, aldus Goedkoop.
De snelle drie openingstreffers kwamen mede door het niet nakomen van die afspraken. Diepgaande spelers werden niet overgenomen, of er werd überhaupt niet meegelopen. Dat het dan na 17 minuten al 3-0 stond, was een regelrechte domper. .
Na de snelle goals gingen de koppies hangen bij Alcides. Dat Rik-Jan de Groot twee grote kansen om zeep hielp, was ook niet de remedie waar de ploeg naar zocht. Roy Visscher bracht de spanning nog wel terug naar 3-1, maar hierna volgde gelijk de 4-1. Goedkoop: ‘Dan is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en ben je klaar. Nu gaan we eerst maar eens trainen en heldere afspraken maken. In onze positie vraag ik honderd procent inzet. Niks meer en niks minder. Als je tegen degradatie vecht, wordt er iets anders gevraagd dan als je bovenin meedraait. Uiteraard, dat had ik ook liever gedaan. Ik weet alleen, als we er samen voor gaan staan en er samen voor vechten, gaan wij nog wel wedstrijden winnen. Of dat genoeg is om er in te blijven, dat zal dan moeten blijken. Voor deze wedstrijd waren we in ieder geval nog niet klaar,’ toonde de oefenmeester zich strijdlustig, maar realistisch. [Bron:MeppelerCourant.nl]


Foto's: Andor Heij