Coronavirus zorgt voor een bizarre situatie

Alcideanen, 
Het Coronavirus zorgt voor een bizarre situatie in Nederland en heeft het leven van ons allemaal op de kop gezet. Voetballen is opeens een bijzaak geworden. Namens het bestuur wensen wij iedereen wederom veel sterkte toe in deze tijd en hopen we dat iedereen zo goed mogelijk door deze periode komt. 
 
We hebben op 24 maart op de website en social media alinformatie gedeeldmet betrekking tot genomen maatregelen binnen onze vereniging. Dit waren vooral algemene maatregelen en de oproep om verstandig met de genoemde maatregelen om te gaan. Inmiddels zijn wij al weer ingehaald door de actualiteit. De maatregelen van de overheid gelden in ieder geval tot en met 28 april. 
De KNVB heeft mede daardoor besloten om de competities te beëindigen. Er wordt niemand kampioen en ook niemand degradeert.  Dit betekent onder andere voor het 1eelftal zondag dat zij in de Hoofdklasse blijven en ook voor de andere teams betekent dit handhaving in hun huidige klasse. 
 
Daarnaast treft de Coronacrisis, net als bij de meeste verenigingen, ons financieel hard. We missen nu en in de komende periode veel belangrijke noodzakelijke inkomsten, zoals de inkomsten uit de kantine, de entreegelden van ons eerste elftal, het 4x4 toernooi en de Drenthe Cup. 
Wij zullen er dus keihard voor moeten werken om op de been te blijven. De steun van onze leden en sponsoren is daarbij echt essentieel. 
Het bestuur heeft inmiddels alle vrijwilligersvergoedingen stopgezet. Ook zijn er regelingen getroffen met de loonkosten van de trainers. Hiervoor vragen wij jullie begrip. 
Daarnaast hebben we een aantal vaste betalingsverplichtingen kunnen opschorten. 
 
Wij willen jullie oproepen om ook onze sponsoren te steunen in deze lastige tijden. 
Koop lokaal, laat eten bezorgen of bestel online bij onze Meppeler middenstand en help hen ook door deze, in alle opzichten, zware tijden! 
 
Tot slot willen we jullie nogmaals verzoeken om de maatregelen van  de overheid (gemeente)  en van MVV Alcides op te volgen. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere mensen om je heen.
 
Zorg goed voor jezelf, voor elkaar en blijf thuis als het kan. Des te eerder gaan we elkaar weer ontmoeten bij onze geweldige club en op ons sportpark.
 
Heb je vragen of opmerkingen dan horen/lezen we deze graag:
bestuurssecretariaat@alcides.nl
 
Bestuur M.V.V. Alcides