D3 sluit 2015 met mooie winstpartij af


Lachende koppies na de 2-1 gescoord door Thomas, Foto: M. Vreeling

We mochten in 2015 nog 1x de wei in, vandaag tegen SC Rouveen. Eigenlijk moeten we nóg een wedstrijd inhalen tegen nummer laatst Staphorst, maar dat zal er wel niet meer van komen.

We speelden uiteindelijk een heerlijke wedstrijd, maar we begonnen wel een beetje slap. 
Hoewel we een duidelijk veldoverwicht hadden en ook wel kansen kregen lukte het niet om te scoren. Sterker nog, uit een counter kwamen we zelfs met 0-1 achter.
Gelukkig viel al snel de gelijkmaker. Uit een corner van Donny die werd doorgekopt door Jorn prikte Jan-Willem de 1-1 tegen de touwen.
We hadden recht op meer, maar de warme kleedkamer werd voor ranja opgezocht met een gelijke stand.

Na de rust speelden we weer erg goed, en nu ook met meer pit.
Weer uit een corner scoorde 'man of the match' Thomas de verdiende 2-1 en gingen we op jacht naar meer.
Maar kansen creëren en afmaken zijn twee verschillende dingen. Bryan had een goal op de pantoffel en ook Anthony en Jorn kregen mooie kansen. Mika had twee schitterende sleepbewegingen is huis, maar het vervolg was net niet doeltreffend. 
Achterin stond het gelukkig prima bij Alcides, Thijmen was een rots in de branding en ook Amin, Elzo en Mohammed hielden de deur achterin prima gesloten.
Helaas zou Rouveen toch weer gelijk maken, en ook nu weer uit zo'n vervelende counter. Keeper Luuk kwam nog uit, om z'n goal te verkleinen, maar de bal verdween over hem heen in het doel, 2-2.

Gelukkig gingen de koppies bij Alcides niet omlaag. Nieuwkomer Mischa speelde namelijk even later Jan-Willem aan, die op snelheid z'n man voorbij ging en voor de laatste man van Rouveen langs kon kruisen, met een mooi schot verschalkte hij de keeper en stonden we weer op voorsprong, 3-2.
Even later was de wedstrijd beslist toen we een strafschop kregen na hands van Rouveen. Issam schoot beheerst de 4e tegen de touwen.
De wedstrijd was gespeeld, maar Bryan wilde z'n gemiste kans nog goedmaken en knalde uit een voorzet van Crijn loeihard de 5-2 eindstand op het scorebord.

Echt mooie pot voetbal mannen!

Klik hier voor de foto's van Marko Vreeling

Zoals gezegd waarschijnlijk de laatste wedstrijd van 2015. We wensen onze trouwe lezers namens Faysal, Anouar, Albert, Annet, Luuk, Amin, Devano, Thijmen, Thomas, Elzo, Crijn, Jorn, Issam, Mohammed, Donny, Anthony, Mischa, Jan-Willem, Bryan en Mika dan ook vast een fijne Kerst en super jaarwisseling en graag tot ziens in Twintig Zestien.