De Dames zijn weer Kampioen

Ontlading na de eerste treffer

De ochtend begon met een gezamenlijke lunch voor Vrouwen1 FC Meppel/Alcides verzorgd door Bakker Bart hierna kon de voorbereiding tegen Olympia VR1 beginnen.
De uitwedstrijd had ons geleerd dat Olympia een goede verdediging heeft en goed is in het afstraffen van persoonlijke fouten van de tegenstander. Maar uitgaande van eigen kracht hebben wij gespeeld met het 1-3-4-3 systeem, dominant voetbal op de helft van de tegenstander.
Ondanks dat dit alweer de 3de kampioenswedstrijd op rij is had de ploeg weer de nodige nervositeit in het spel wat ten koste ging van het voetbal. Maar gelukkig beschikken wij dan nog altijd over een aantal speelsters met individuele kwaliteiten die het verschil kunnen maken. Dit werd al snel duidelijk doordat Carien Bargboer vanuit een corner in de 7de minuut de 1-0 binnen kopte. Dan verwacht je dat de kop eraf is en dat de vrouwen laten zien wat ze kunnen maar jammer genoeg kreeg Olympia meer grip en kwamen zij vaker voor het doel van FC Meppel/Alcides maar met een goed meespelende keepster Joelle Antoine leidde dit niet tot kansen. En weer uit een corner was het Stephanie Smit in de 25ste minuut die met behulp van Olympia been de 2-0 maakte. Waren het de zenuwen of gemak zucht maar in de 30ste minuut maakte Olympia de 2-1.
Ondanks nog een aantal goede kansen van FC Meppel/Alcides was het gelijk ruststand. Jammer genoeg vlak voor rust moest de keeper van Olympia geblesseerd het veld verlaten.
Blijkbaar was na de rust de spanning eraf en lieten de vrouwen van FC Meppel/Alcides zien dat zij kunnen voetballen en met een hele mooie steek bal in de 50ste minuut van Kirsten Meerzorg kwam Meral Kamans alleen voor de keeper te staan en wist deze fraai binnen te schieten, 3-1. In de 61ste minuut was het Ellah-May Berkholst die de 4-1 maakte.
Hiermee was de wedstrijd beslist en kreeg FC Meppel/Alcides nog een aantal kansen maar de buit was binnen en ontbraak het aan concentratie waardoor Olympia op het einde van de wedstrijd af en toe nog gevaarlijk werd wat de resulteerde in de uiteindelijke 4-2 eindstand. Met nog 2 wedstrijden te gaan is het kampioenschap binnen en wil FC Meppel/Alcides de reeks van 22 wedstrijden ongeslagen wedstrijden voort zetten.