De eerste 16 spelers liggen vast

Alcides bindt jeugdige talenten langer aan zich

We zijn blij te kunnen melden dat ook in het seizoen 2018-2019 Ryan Luyckx, Olaf de Grip, Jasper Bos & Jari Mooij in het geel/zwart te zien zijn.Ryan Luyckx
De creatieve middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Alcides. In het huidige seizoen staat de teller inmiddels al op 11 doelpunten, waarmee hij dit seizoen definitief doorgebroken is als vaste basisspeler. We verwachten de komende jaren nog veel te kunnen genieten van de geniale ingevingen van deze ras voetballer.
 
Olaf de Grip
Evenals Ryan heeft Olaf de gehele jeugdopleiding van Alcides doorlopen en daarom zijn wij trots op de ontwikkelingen van deze technische middenvelder. Olaf bezit een fantastische traptechniek en weet dit te combineren  met een goede dosis inzicht. Gedurende het seizoen heeft Olaf steeds meer minuten gemaakt in de hoofdmacht en hierin laten zien dat hij ook fysiek steeds beter zijn mannetje staat. We zijn ervan overtuigd dat er nog veel rek zit in Olaf en daarom blij dat hij deze uitdaging aangaat bij zijn eigen cluppie.
 
Jasper Bos
Ondanks het kwakkelen met blessures heeft Jasper dit seizoen wel zijn definitieve doorbraak binnen de eerste selectie gemaakt.  De bescheiden middenvelder staat voor de zware opgave om de komende seizoenen het gemis van Eric-Jan Lijzen en Martin Van 't Ende op te gaan vangen. Met zijn goede inzicht en technische vermogen moet hij hierin een heel eind kunnen komen. Zeker met het gegeven dat deze zelf opgeleide speler nog maar 21 jaar is, heeft Jasper nog een heel voetballeven voor zich. Daarin hebben we alle vertrouwen dat hij zich kan ontwikkelen tot vaste basisspeler.
 
Jari Mooij
Deze centrale verdediger, die tevens uitstekend uit de voeten kan als rechtsback, is het bewijs dat je met een fantastische mentaliteit het heel ver kunt schoppen. Jari is dit seizoen ondanks zijn jonge leeftijd een van de stabiele krachten binnen het keurkorps van Alcides. In de komende jaren zien we in Jari dan ook zeker de opvolger van Dennis Blokzijl als leider van de verdediging.

 
“Emmenbrigade” ook in seizoen 2018-2019 in geel-zwart te bewonderen.
Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken binnen en buiten het veld van Alcides. Sander Boekholt, Bram Komduur en de gebroeders Peter en Frank Fokke behoren ook volgend seizoen tot de eerste selectie van Alcides.
 


Sander Boekholt
De controlerende middenvelder die tevens als rechtsback ingezet kan worden gaat alweer zijn vierde seizoen in bij Alcides. Sander is een speler die zorgt voor balans in het elftal en cijfert zichzelf compleet weg in belang van het team. Zijn enorme werklust binnen het veld en zijn rol als gangmaker buiten het veld zorgen ervoor dat Sander een graag geziene speler is binnen onze club.
 
Bram Komduur
De  linksback die tevens op het middenveld alsook centraal achterin kan spelen, is bezig aan een heel stabiel seizoen. In het verleden wilde Bram nog wel eens tegen onnodige kaarten aanlopen maar dat begint steeds meer te verdwijen uit zijn spel. Het mee opkomen in aanvallend opzicht gepaard met een gouden linkerbeen zorgen voor extra dimensie in het aanvalsspel van Alcides.
 
Peter Fokke
De centrale verdediger bindt zich ook voor een derde seizoen aan Alcides. Door de lucht is deze kopsterke verdediger haast niet te kloppen en ook over de grond wordt hij in duels steeds stabieler. Daarnaast is Peter bij standaardsituaties een goed wapen dat nog veel vaker benut kan worden. Verheugd zijn we dan ook dat deze sympathieke speler ook komend seizoen het geel/zwart zal verdedigen.
 
Frank Fokke
De jongste van de twee broers is bezig aan een spectaculair seizoen. De topscoorder van Alcides heeft er inmiddels 16 in de competitie inliggen. De fysiek sterke en snelle spits is tevens in bezit van een waanzinnige vrije trap wat al meerdere keren een extra wapen is gebleken. We zijn daarom blij dat ook dit jonge talent voor Alcides behouden blijft.

 “Bosjes” verdedigen ook in het seizoen 2018-2019 het doel van Alcides
De gebroeders Bos zullen ook in het komende seizoen te zien zijn onder de lat bij Alcides. Onder de vakkundige en bezielende begeleiding van keeperstrainer Danny Schreijer maken deze jeugdige keepers een uitstekende ontwikkeling door.
 


Danny Bos
In zijn eerste seizoen als 1e keeper maakt Danny een meer dan prima indruk. Hij heeft de lastige taak gehad om keepers met een profverleden zoals Bas van Wegen en Barry Dittewig op te volgen. Danny begint steeds vertrouwder te raken in het doel van Alcides 1 wat al resulteerde in 7 competitiewedstrijden de nul houden. Met zijn jonge leeftijd zit er nog veel rek in de ontwikkeling van Danny waarbij er weer sinds zeer lange tijd een eigen opgeleide keeper onder dat lat staat bij het eerste.
 
Thomas Bos
Het jongere broertje van Danny is na een klein uitstapje als veldspeler dit seizoen weer teruggekeerd als keeper. Thomas heeft in het huidige seizoen aardig was blessureleed gekend, maar is inmiddels weer wedstrijdfit en maakt zijn minuten in het tweede elftal. Achter Danny is Thomas een uitstekende stand-in en wie weet kan hij komend seizoen de druk op zijn oudere broer alleen maar opvoeren. Reken daarbij aanstormend keeperstalent Xander Jager, dan mag Alcides zich alleen maar gelukkig prijzen met zoveel eigen opgeleid keeperstalent.

 
Bjorn Rellum, Sven Buimer en Bart Takens ook komend seizoen bij Alcides
In het huidige seizoen hebben we niet of nauwelijks mogen genieten van hun kwaliteiten vanwege langdurige blessures, maar daar gaat in het seizoen 2018-2019 zeker verandering in komen. 


 
Bjorn Rellum
Voor dit seizoen waren de verwachtingen hoog over Bjorn na hetgeen hij vorig seizoen al had laten zien. Ook na de voorbereiding was iedereen ervan overtuigd dat hij een belangrijke schakel ging worden in de gooi naar de titel. Hoe onfortuinlijk was de blessure die hij in de tweede wedstrijd van de competitie opliep. Al vrij snel was de constatering dat de kruisband was gescheurd en dat dit einde seizoen betekende. Bjorn is inmiddels vol in het herstel en we zijn ervan overtuigd dat we volgend seizoen heel veel plezier gaan beleven van deze topatleet.  
 
Sven Buimer
Eén keer terugkomen van een kruisbandblessure is zwaar, maar als je dit in korte tijd twee keer moet doen dan moet je wel mentaal ijzersterk zijn. Sven is misschien voor een aantal een poosje van de radar, maar nog steeds is hij bij elke wedstrijd aanwezig en dat geeft wel de betrokkenheid van Sven aan. Op dit moment is Sven al weer bezig met zijn revalidatie op het veld en is er de hoop dat hij nog dit seizoen zijn rentree gaat maken op de velden van Alcides.
 
Bart Takens
Bart is natuurlijk kind aan huis bij de club en daarom zijn we blij dat hij ook in het nieuwe seizoen Acides trouw blijft. In de afgelopen seizoenen heeft Bart zich ontwikkeld tot basisspeler op de rechtsbackpositie en ook in het huidige seizoen leek hij dit te worden. Helaas bij een onschuldig lijkende actie in de oefenwedstrijd tegen De Weide verdraaide hij zijn knie. Begin dit jaar is hij daarom geopereerd en inmiddels heeft hij weer speelminuten gemaakt in het tweede elftal. We hopen Bart dan ook weer snel te zien in het tenue van ons vlaggenschip


“Nestor Blokkie” plakt er nog seizoen aan vastNadat Eric-Jan Lijzen had aangekondigd na dit seizoen te stoppen met voetballen waren veel bang dat Dennis Blokzijl dezelfde keuze zou maken. We zijn dan ook blij als vereniging te kunnen melden dat Dennis besloten heeft om nog een seizoen vast te plakken aan zijn al glansrijke carrière. 
Drie seizoenen geleden leek het er op dat de voetballoopbaan van Blokzijl klaar zou zijn. Een kruisbandblessure en de keuze om te focussen op zijn maatschappelijke carrière zorgden ervoor dat hij stopte met actief voetballen. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan en Dennis ging toch weer volop in de revalidatie waardoor hij vorig seizoen zijn rentree maakte bij de eerste selectie.
Na wat opstartproblemen aan het begin van het huidige seizoen is Dennis inmiddels al weer ruime tijd topfit en dit is te zien aan de resultaten. Met Blokkie’s natuurlijke overwicht geeft hij leiding aan de verdediging, wat rust uitstraalt op de jonge knapen.  Mede door zijn inbreng staat het eerste elftal stabieler en krijgt het de laatste periode minder tegendoelpunten. 


Snelheidsduivels op de buitenkant blijven behouden voor Alcides
Dat Alcides dit seizoen bijzonder productief is was iedereen al opgevallen. Een groot aandeel hierin hebben de creatieve en explosieve mannen op de vleugels met hun doelpunten en assists. Ook volgend seizoen zijn deze twee, Wahid en Jermain, in het geel/zwart te bewonderen.


 
Jermain Wobbes
Vorig seizoen had Jermain nog tijd nodig om zich aan te passen aan een hoger niveau, maar dit seizoen is de technisch begaafde buitenspeler helemaal los. Inmiddels staat de teller op 12 doelpunten en 9 assists waarmee hij één van de productiefste spelers is van onze selectie. Ook bij Jermain hebben we het idee dat we nog niet alles van zijn kwaliteiten hebben gezien en zijn dan ook benieuwd wat hij de komende jaren nog voor ons in petto heeft.
 
Wahid Shimeri
Soms zijn er van die spelers waarbij je niet kunt voorstellen hoe snel ze wel niet zijn en Wahid is daar zeker één van. In de eerste seizoenshelft liep het nog niet allemaal lekker en mede door spierblessures kwam er nog niet uit wat we in de voorbereiding wel hadden gezien. Na de winterstop is de kleine sympathieke Zwollenaar een plaag voor elke defensie en schiet zijn productiviteit omhoog. Wahid kan zo maar eens een belangrijke factor worden de komende weken in de strijd om het kampioenschap.