De ontbrekende kampioensfotoAlcides strijdt om het kampioenschap in de 1e klasse. Zaterdagavond na de wedstrijd tegen Nieuw Buinen, tijdens het feest in het clubhuis werd door menigeen naar de verschillende kampioenselftallen gekeken die geplaatst zijn op de "gele wand".
Het laatste kampioenselftal wat op die wand te vinden is, is het elftal van 1985/1986 wat van de 2e klasse naar de 1e klasse promoveerde. Dat was blijkbaar de laatste keer dat Alcides kampioen werd, zo werd geconcludeerd.
Iets in mij zei dat ik ook daarna nog een keer een kampioenschap gevierd had van Alcides. "Nee, dat waren allemaal promoties via de na-competitie", zo werd mij verzekerd.
Gelukkig is er voetbal.nl en daar werd mijn gevoel bevestigd, in 1990/1991 is Alcides voor het laatst kampioen geworden en promoveerde onze club wederom naar de 1e klasse. Nota bene onder leiding van trainer Jan Lijzen, de vader van Eric-Jan die dit jaar als speler van Alcides 1 kampioen wil worden.

Behalve voetbal.nl is er ook nog het digitale archief van de Meppeler Courant, daarin vond ik de kampoensfoto en een mooi artikel over dit laatste kampioenschap van Alcides. Via onderstaande link is het artikel te downloaden.

https://www.175jaarmc.nl/archief/editie/1991/29-04-1991?page=1

Dat deze kampioensfoto niet in het clubhuis hangt is toch wel spijtig. Ik heb me destijds zelf nog bemoeit met welke foto's op die "gele wand" zouden moeten komen en vond dat alle Alcides kampioens-teams erop moesten. Blijkbaar heb ik deze kampioensfoto in het schitterende archief van Jan Wijngaarden over het hoofd gezien, maar hopelijk is dat bij deze een beetje rechtgezet.