De Weide Hoogeveen MO13-1 – Alcides MO13-1

zaterdag 15 oktober 2016

De wedstrijd begint met 1 minuut stilte voor een actieve vrijwilliger van De Weide die afgelopen week overleden is. Ook dat is voetbal: aandacht voor elkaar. Het is indrukwekkend om te zien.

De spelers van De weide gaan fanatiek van start, al vrij snel is er een corner die gelukkig slecht voorgeschoten wordt en in de lucht verdwijnt. Zoals het lijkt wordt het een wedstrijd die gelijk op gaat, de spelers zijn aan elkaar gewaagd.
De Weide pakt de voorsprong door een prachtig schot op het doel, daar is voor keeper Pien geen houden aan. Alcides laat de moed niet zakken en zet een paar mooie aanvallen op die jammer genoeg niet eindigen in een mooi doelpunt. Maar goed: het is mooi om te zien dat ze het fanatiek proberen. De aanvalskracht neemt gaandeweg het seizoen toe, een goed resultaat van training en coaching. Joy pakt de bal in de aanval mooi op en schiet hard op de lat. Jammer ! Bijna een doelpunt.
Ook De Weide rent zich de benen uit het lijf en weet het doel van Alcides een paar keer goed te vinden, gelukkig wordt er goed verdedigd en gekeept.
De pauze komt op een mooi moment, De Weide werd wat sterker.
Maar na de pauze gaat die opmars van De Weide door, de eerste aanval eindigt direct in een doelpunt, het is 2-0.
Maar ook nu weer pakken de spelers van Alcides het weer goed op en wordt de bal behendig naar de aanvallers gepassed. Dat Alcides sterker is geworden blijkt wel uit de hele reeks corners die genomen mogen worden. Zeker 6 keer achter elkaar beland de bal achter de lijn waardoor er een nieuwe corner genomen mag worden. Het lukt helaas niet om er een doelpunt uit te maken.
Even later wordt er een hele mooie aanval uitgevoerd die wél resulteert in een doelpunt, Tara (invalster van de E-tjes !) maakt een mooi doelpunt. Het is 2-1. De laatste minuten van de wedstrijd zijn echt spannend. Lukt het nog om gelijkspel te maken ……??? ……………Nee, jammer genoeg niet.
Al met al was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Dat moest ook wel, want voor het publiek was het fris in de miezerregen.