Dikverdiende overwinning Alcides B2

Alcides B2 – Olde Veste B3
De tweede bekerwedstrijd van Alcides B2 is er één om met tevredenheid naar terug te kijken. Waar Alcides vorige week de wedstrijd door de vingers liet glippen tegen Flevo Boys B4 (5 – 2 verlies), viel vandaag alles al een stuk beter op z’n plaats. Datgene dat de B2 al liet zien op het gebied van goed positie- en combinatievoetbal tijdens de training, was nu ook zichtbaat tijdens deze wedstrijd.
Vanaf het begin van de wedstrijd nam Alcides B2 het heft in handen. Eigenlijk was er de gehele eerste helft sprake van een duidelijk veldoverwicht voor de geel-zwarten. Diverse kansen werden gecreëerd, voortvloeiend uit goed positiespel en vlotlopende combinaties. In de verschillende linies werd er veel bewogen zonder bal waardoor de balbezitter meerdere opties werd geboden in het vinden van een vrijstaande teamgenoot. Bij balverlies zaten de Alcideanen er kort bovenop, met als gevolg dat Alcides weer snel in balbezit kwam. We waren op de hoogte dat Olde Veste het vooral moest hebben van countervoetbal. Zolang Alcides niet scoorde bleven zij hopen op een gelukkige uitval. Alcides speelde scherp maar kon inderdaad niet voorkomen dat een speler van Olde Veste tot drie keer aan toe alleen voor het doel van Alcides verscheen. Het was keeper Jeroen die op dat moment Alcides in de race hield. Door alle keren goed uit te komen wist hij de kansen onschadelijk te maken. Kort voor de pauze kwam Alcides uiteindelijk op een verdiende voorsprong. Na een strakke aanvalsopzet via rechts , werd met een bekeken pass Youssef Baki in de diepte aangespeeld. Op snelheid wist hij beheerst de doelverdediger van Olde Veste te omspelen en Alcides op een 1 – 0 voorsprong te zetten. Niet veel later kreeg Dennis Hamminga de kans om de voorsprong te verdubbelen. Vanuit een cornerbal vanaf rechts schoot hij de bal subtiel richting het doel van Olde Veste. Hun keeper zat er echter wat gelukkig aan waardoor Alcides met een bescheiden voorsprong de rust in ging.
Na de rust pakte Alcides  meteen de draad weer op zodat er sprake was van hetzelfde spelbeeld als die van de eerste helft. Olde Veste kwam er mondjesmaat uit, ondanks dat zij nu ook nog windje mee hadden. Toch was het Olde Veste die de stand gelijk wist te trekken. Vanuit een cornerbal werd, na ietwat minder strak verdedigingswerk, de gelijkmaker binnen getikt: 1 – 1. Ondanks deze tegenvaller werd daarna pas echt zichtbaar hoe sterk Alcides B2 was. Niks geen koppies laten hangen maar direct weer de wedstrijd oppakken, in de greep houden en hernieuwd op zoek gaan naar een voorsprong. Die kwam er vervolgens ook doordat Stijn Theunissen een terecht gegeven penalty (handsbal) keurig geplaatst binnen wist te schieten: 2 – 1. Gedurende de resterende tijd van de tweede helft was het Alcides dat de klok sloeg. Het veldoverwicht werd uiteindelijk uitgedrukt in nog twee doelpunten van Youssef Baki. Hij wist wederom enkele mooie aanvallen goed af te ronden waarmee de uitslag van
4 – 1 op het scorebord kwam te staan. Een dikverdiende overwinning!
Naast de overwinning was vooral erg prettig te constateren dat de spelers van Alcides B2 in staat zijn om het goede positiespel, reeds getoond tijdens de trainingen, in een wedstrijd tot uitvoering weet te brengen. Daarnaast bleken meerdere spelers in staat om op verschillende posities te spelen. Hierdoor kan er tijdens een wedstrijd gewisseld worden van positie en kunnen deze tevens overgenomen worden van elkaar. Als dan ook nog de op voorhand gemaakte afspraken goed worden nageleefd en uitgevoerd, dan kan iedereen enkel tevreden zijn. Natuurlijk kunnen er enkele punten nog verbeterd worden, maar daar zijn de trainingen voor. Hou dit vol en vast Alcides B2. Dit geeft de burger moed maar bovenal bezorgt dit een ieder erg veel plezier in het leuke spelletjes dat voetbal heet. Volgende week wacht ons Flevo Boys B3. Ik kijk er naar uit.