E5 verliest laatste thuiswedstrijd voor winterstop

Afgelopen zaterdag stond voor de E5 de laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Er moest al om 08.45 uur afgetrapt worden tegen Oldeholtpade E1. Op papier was het een tegenstander waarvan niet verloren hoefde te worden, maar helaas werd de praktijk anders.

Dat om 08.00 uur aanwezig zijn voor de meeste mannen toch wel lastig is, bleek deze ochtend wel weer. Een aantal was op tijd, maar ook een groot deel helaas niet. In deze tijd van het jaar is vroeg opstaan niet echt prettig. Eénmaal op het veld waren de jongens wel weer wakker. Na een goede warming-up onder leiding van de trainers Marnix, Xander en Boye werd aan de wedstrijd begonnen. Doordat Olivier vandaag niet aanwezig was, werd er met een tweemansverdediging gespeeld. Lasse en Zakariye waren de mannen achterin. In de eerste helft ging dat prima. Met de wind in de rug werd veelvuldig het doel van de tegenstander opgezocht. Aan de rechterkant kwam Tygo regelmatig op en ook door het centrum waren er acties van Wout en Milan. Maar net als vorige week was de afronding weer een probleem. Milan en de beide Dani's hadden veel pech. De ballen gingen naast, schoten werden geblokt of de keeper pakte de ballen goed. De jongens werden er moedeloos van. Halverwege de eerste helft kwam Zakariye door het centrum op en van een meter of 15 schoot hij uit het niets de bal prachtig in het doel. Eindelijk de voorsprong voor de jongens van de E5. Na dit doelpunt werd er nog geprobeerd om het volgende doelpunt te scoren. De kansen waren er wel, maar mede door de wind lukte dit niet. De ruststand was dan ook 1-0.

In de rust werden de jongens gewaarschuwd voor de wind en dat de tegenstander deze nu mee had. In de eerste helft kon met name Lasse nog wel een aantal counters van Oldeholtpade (meer dan counteren zat er voor hen niet in) onschadelijk maken, maar door de harde wind zou dat lastiger worden. Ook werd benadrukt dat er meer overgespeeld moest worden om de doelpunten te maken.

De E5 begon de tweede helft weer fanatiek. Soms wat te fanatiek, waardoor een aantal spelers elkaar in de weg gingen lopen. Dit was al een voorbode dat het niet helemaal soepel ging. De combinaties lukte niet meer en voorzetten kwamen niet aan. Hierdoor kon Oldeholtpade er iets meer uitkomen. Met de wind in de rug, lukte dat makkelijker dan in de eerste helft. Door een tweetal snelle jongens voorin bij Oldeholtpade waren de uitbraken erg gevaarlijk. De eerste counters konden door Lasse en Zakariy en ook Wout nog wel tegengehouden worden, maar halverwege de tweede helft waren de aanvallers de verdedigers te snel af. Door goed inschieten was Hidde kansloos, waardoor de tussenstand 1-1 werd. Aangezien de E5 toch wel erg graag wilde winnen, werd toch weer de aanval gezocht. Hierdoor kreeg het verdedigen wat minder aandacht. Ook de vermoeidheid sloeg toe bij de mannen. Daar maakte Oldeholtepade dankbaar gebruik van door aan het eind van de wedstrijd nog twee keer effectief te counteren en daardoor de 1-3 eindstand op het scorebord te zetten. Voor de E5 geen leuke wedstrijd. Met nog 1 wedstrijd te gaan (tegen de koploper) staat de eindklassering voor de jongens al vast, namelijk de 4e plek. In een competitie met veel E1-teams is dat zeker een goede prestatie!!