Emmen achterhaalt Alcides in blessuretijd

De Meppeler hoofdklasser Alcides heeft zondag twee punten verloren en er slechts één overgehouden. Dit na een doelpunt in de blessuretijd van Emmen: 1-1. De Meppelers leken op sportpark Ezinge door een benutte strafschop van Sil Kuurman op de winst af te stevenen, maar een van de laatste Emmer aanvallen betekende de gelijkmaker.
Een welgemeende vloek gooide bijna-matchwinnaar Kuurman er na het laatste fluitsignaal nog maar eens uit. „Dit hadden we niet meer mogen laten lopen”, treurde hij na op het hoofdveld van Alcides. Trainer Wilko Niemer repte ook over twee punten verlies. „Zij maken trouwens een uitstekend doelpunt, waaraan wij niet veel konden doen. Gelukkig heb ik vandaag een ander Alcides gezien in vergelijking met vorig weekend. Daar maakten we verschrikkelijk veel fouten en dat was vandaag gelukkig niet zo. Dat is dan weer een winstpunt. En je weet dat, als het zo lang 1-0 blijft, er altijd een goal aan de andere kant kan vallen.”

Dat laatste gebeurde dus in de tweede minuut van de blessuretijd. Alcides was vlak na rust op 1-0 gekomen. Leon Kooiker werd in het strafschopgebied aangetikt en Kuurman schoot de toegekende penalty vervolgens strak in de linkerbenedenhoek. Tot dat moment was het spel van beide partijen erg matig te noemen. Zowel Alcides als Emmen leed veel balverlies, en passes kwamen meer niet dan wel aan. In de slotfase drongen de gasten aan, maar de thuisclub leek de winst over de streep te trekken. Tot de extra tijd, waarin Alcides zomaar twee punten inleverde en er slechts één overhield.
Bron: Meppelercourant.nl