En kroont zich “moreel” tot kampioen van de hoofdklasse in de najaarscompetitie!

De samenwerking, sinds het najaar van 2017, tussen diverse meidenteams van FC Meppel en Alcides bevalt volgens betrokkenen zeer goed en lijkt zich ook qua behaalde resultaten uit te betalen. Zowel de MO19-1, de MO17-1 als ook de MO15-1 doen het goed in beker- en najaars-competities. Daar waar de MO19-1 2e is geëindigd in de 1e Klasse 04 (hoewel er nog een wedstrijd gespeeld moet worden tegen de koploper), de MO17-1 vanwege weinig tegenstand in de 1e klasse in Noord is overgestapt naar Oost (Hoofdklasse) was MO15-1, ook volgens diverse tegenstanders, de beste ploeg in de enige Hoofdklasse in Noord in het najaar van 2017.
Dat dit niet bekroond is met het kampioenschap van zoals ze in Heerenveen zeggen “de eredivisie van het meidenvoetbal in Noord-Nederland” heeft mede te maken met het niet willen meewerken van zowel de KNVB als ook Wolvega aan het spelen van de nog resterende wedstrijd tegen de MO15-1 uit Wolvega. Hierdoor kan de 2 punten achter-stand op koploper Be Quick Dokkum niet meer goed gemaakt worden en heeft de KNVB de Dokkumers volgens “eigen zeggen” tot kampioen uitgeroepen. Dat de KNVB hier een andere oplossing had kunnen en moeten kiezen moge duidelijk zijn! Zoals gebruikelijk 3 punten naar Meppel of een beslissingswedstrijd tegen Dokkum had veel meer voor de hand gelegen en is ook veel beter uit te leggen.
Na een “zenuwachtige” reeks kwalificatie-trainingen in augustus – want niet gebruikelijk bij de meiden – startte de MO15-1 met 9 meiden van FC Meppel, 6 meiden van Alcides en 2 meiden van VV Ruinerwold aan hun nieuwe avontuur. Na een zwaar trainings-programma, inclusief bootcamp-sessies, werd een 5-1 oefenwinst tegen medehoofdklasser Valthermond behaald. De klinkende zeges in de beker tegen Staphorst (9-0), Olde Veste (7-0) en HZVV (4-0) gaven daaraan een prima vervolg.
De competitie werd uit tegen Veendam 1894 MO15-1, na zeer vroeg opstaan want de wedstrijd moest en zou om 9:00 gespeeld worden, uitstekend gestart met een 3-6 overwinning. Gezien te veel afwezigheid in de herfstvakantie, een erg zware schoolreis van 6 speelsters en enkele vervelende (langdurige) blessures van Silke, Evy en Lobke kon deze goede start helaas niet doorgezet worden. Na 3 wedstrijden stond de teller dan ook wat ongelukkig op 3 punten uit 3 wedstrijden. Op 4 november bracht de 2-0 thuiswinst op Blauw Wit 34 uit Leeuwarden echter de ommekeer. De juiste opstelling was weer gevonden, het vertrouwen en de rust in het spel keerde terug en vervolgens werd er tot en met de “winterse” wedstrijd op 21 januari uit tegen Heerenveen MO15-1 geen punt meer verloren. Deze vooraf als zwaar ingeschatte wedstrijd eindigde in 0-6 en was wellicht de beste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander kwam er niet aan te pas, stond constant onder druk en werd met mooi combinatievoetbal van achteruit weggespeeld. Hierdoor bleven ook de complimenten vanaf Heerenveense kant niet uit. Tussentijds werd ook 1e klasser Flevo Boys MO15-1 in de 2e ronde van de beker nog met 0-5 verslagen. De opmars op de ranglijst is nu met 21 punten uit 9 wedstrijden nood-gedwongen gestopt op de 2e plaats waardoor een eventueel kampioenschap niet behaald en gevierd kan worden!
Dat is erg jammer maar zeker niet onoverkomelijk. De constatering dat door op alle fronten samen te werken met leiders, trainers en ouders, vervolgens hard te werken er door inzet resultaten worden behaald die ook elders worden gezien is des te waardevoller. Voorgaande maakt dat vol vertrouwen naar de 2e seizoenshelft kan worden gekeken en dat de aantrekkingskracht vanuit de regio naar Meppel alleen maar groter wordt. Ook in het voorjaar zal de MO15-1 uitkomen in nu 1 van de 2 Hoofdklassen in Noord. Revanche tegen Be Quick Dokkum zal er echter niet in zitten, zij voetballen na de winterstop in de andere Hoofdklasse en zijn in de beker inmiddels uitgeschakeld.
Overigens gaan we ervan vanuit dat het kampioensfeestje er sowieso wel komt. Speelsters, leiders en betrokkenen hebben dit wel verdiend!
Voorgaande geldt uiteraard niet alleen voor de MO15-1 maar voor alle mensen die zich inzetten om het meidenvoetbal en de samenwerking tussen FC Meppel en Alcides tot een succes te maken. Ook de “lagere” elftallen laten goede resultaten zien die alleen wat minder zichtbaar zijn omdat vaak gestreden moet worden tegen 1e / hogere elftallen. Het in de middenmoot van de 1e klasse meedraaien en het bereiken van de 2e ronde in de beker van bijvoorbeeld de MO15-2 mag wat dat betreft niet onbetuigd worden gelaten. Dat zijn puike prestaties!!