Even voorstellen: JO13-5 (“D5”), een heel leuk team!

Komend seizoen zullen we u op de hoogte houden van de prestaties van JO13-5. Een team waar we na een paar weken al van kunnen zeggen: “dat is een prima stel bij elkaar!”.  

Het team bestaat uit allemaal eerstejaars “D”-spelers. Uit de E4 van vorig jaar de sterke Tijmen, middenvelder met een goed schot. Rowan, snel aan de rechterkant en met een prima voorzet en Daan, van beroep verdediger en een echte sterkhouder. De E5 levert met Hidde een betrouwbare keeper. Zakariya is centrale verdediger, sterk, snel en technisch vaardig. Milan en Dani zijn doelgericht en combineren een goed loopvermogen met een mooi schot. Van de E7 komen Bart en Luc, die beiden laten zien dat je met slim positiekiezen en technische vaardigheid de tegenstander de baas kunt zijn. Saartu is het enige meisje in het team; een snelle en sterke verdediger en prima balveroveraar. Tot slot Diego, multifunctioneel inzetbaar. Goed als rechterspits met scorend vermogen, maar ook een goede keeper en stand-in voor Hidde. De E8 levert met Hugo een echte dribbelaar, die makkelijk passeert en bovendien snel is. Tot slot Teun, sterk, snel en balvaardig en daardoor op veel posities inzetbaar.

Het team wordt gecompleteerd door 3 voor Alcides nieuwe spelers. Arne komt van Uffelte en heeft een prachtig linkerbeen. Een technisch vaardige middenvelder. Joey heeft MSC ingeruild voor Alcides en is erg sterk, met een enorme pegel in zijn rechter. Julien completeert het stel. Een straatvoetballer, altijd buiten met vrienden, maar nog nooit bij een club. Dat is nu veranderd en hij laat direct zien dat je op straat echt leert voetballen.

De trainers zijn de tweelingbroers Marnix en Xander Jager en hun “B1”-teamgenoot Jeroen Westerbeek. Jongens die al jaren samen voetballen en weten waar ze het over hebben.Hoe ging dat in de eerste wedstrijden?Donderdag onze eerste bekerwedstrijd, thuis tegen SVN-2. Direct was duidelijk dat Alcides voetballend beter was. Mooi combinaties, doorlopend druk op de tegenstander, die bijna niet van eigen helft kwam. Bijna niet, want counteren konden ze wel. Hun eerste uitbraak was direct 0-1. Een geweldig schot van buiten de 16; zo’n goal maakt die speler niet snel weer. Niet getreurd, direct weer druk en veel kansen. Maar als je die mist… 0-2, wederom uit een onmogelijke hoek. Onze spelers gaven niet op en bleven voetballen. Mooie actie Hugo, steekbal op Arne, verdediger uitkappen, 1-2. En nu erop en erover…. Helaas, balverlies, knal naar voren, aanname, schot uit onmogelijke hoek, 1-3 en snel daarna 1-4.

Ik zal het kort houden, zo bleef het wedstrijdbeeld. Alcides beter, maar bij SVN is ieder schot raak. Onze 2-4 was een eigen doelpunt na prima voorzet vanaf rechts, 3-4 fraai schot Joey, 4-5 droge knal Tijmen, 5-6 goed doorzetten Dani. In de laatste minuut nog een vrije trap, maar helaas over. Verloren. Maar na afloop toch vooral vrolijke gezichten, want we hadden dan wel onverdiend verloren, maar wel prima gespeeld. 

Afgelopen zaterdag uit naar MSC-4. Die hadden de eerste 2 tegenstanders verpletterd en toen we ontdekten dat het grotendeels de E1 van vorig seizoen was, wisten we dat we de borst nat konden maken. Dat was ook zo, helaas een maatje te groot. Bij rust een nog dragelijke 4-0 achterstand, maar na rust liep MSC uit en werd het 10-1. Gelukkig nog een eretreffer voor Alcides. Al met al een lesje in effectief combineren en goed verdedigen. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijden, zaterdag begint de competitie pas.Alwin