F1 speelt kraker op Urk

Zaterdag  2 november 2013
Afgelopen zaterdag moest Alcides F1 het opnemen tegen Urk F. Altijd lastig, als de naam URK wordt uitgesproken dan wordt er meteen gezegd maak de borst maar nat!! Dit ook geprobeerd duidelijk te maken aan de kleine mannen van F1 die nog nooit van Urk hadden gehoord. En omdat we vorige week een hele slechte wedstrijd hebben afgeleverd moesten onze mannen wat bewijzen. Oma Dikkie waren weonderweg kwijt geraakt dus het was nog spannend of we de tenues wel op tijd zouden hebben, maar gelukkig heeft oma ook de weg naar URK kunnen vinden en konden we ons gewoon omkleden.
Aangekomen op Urk zit het weer ons niet tegen, droog, een lekker vochtig veld van de vorige nacht en af en toe een zonnetje, dat zijn de perfecte omstandigheden voor een mooie pot voetbal.
Na wat vertraging van de vorige wedstrijd konden we beginnen om 10 over 10. We begonnen goed aan de wedstrijd, fel en vooruit verdedigen met een kleine aanpassing in het veld stond alles goed op zijn plaats en met Tarik, die in vorm bleek te zijn, kwam dan ook het eerste doelpunt van Alcides. Score Tariq 0-1.
Omdat Urk ook sterk was, waar wij natuurlijk al vanuit gingen, lag dan ook de 1-1 er al gauw in. Door druk uit te blijven oefenen kwam er ook wat ruimte achter het middenveld en viel de 2-1 ook vrij gauw in het netje. Alcides liet het hier niet bij zitten en knokte voor nog een doelpunt door goed passen en de ruimtes inlopen kwam Mees vrij aan de linkerkant en kreeg dan ook de bal, Mees bedacht zich niet en schoot direkt hard en zuiver, helaas ging hij op de lat. Hierdoor kwamen ze in de mood en gingen ze op jacht naar de gelijkmaker en die viel natuurlijk ook, de 2-2 was een feit, wederom door Tarik, mooi schot.  Dit leek ons een terechte ruststand  van beide kanten, maar helaas kwam Urk nog een keer vrij voor het doel en schoten vlak voor rust er weer eentje in, 3-2 op de scoreborden.
In de rust de jongens verteld dat ze goed bezig zijn en zo door moeten gaan en op jacht moeten naar de gelijkmaker, want als er een kans is om hier de punten weg te halen, dan is het wel vandaag. Tweede helft gaan we wisselen met de keeper Inze gaat spelen en Kjelt gaat op doel.
Zo gezegd zo gedaan gaan de mannen het veld weer op. We kunnen er een heel lang verhaal van maken maar de hele tweede helft is gewoon voor Alcides geweest continu op de helft van van Urk wezen spelen op jacht naar de 3-3. Die viel jammer genoeg wat laat, namelijk in de 18e minuut van de tweede helft, wederom Tariq door goed pass werk van alle jongens. Vlak daarvoor mist Dikkie nog voor open doel wat ons de winst op zou leveren, maar helaas blijft het op Urk bij een 3-3. Wel kregen we de complimenten weer van Urk dat wij een van de betere teams zijn waar ze tegen hebben gespeeld en daardoor vroegen zij zich ook af waarom wij niet meer punten hadden. Kort gezegd het zit niet altijd mee, maar knokken doen we wel en de punten komen vanzelf.