Genemuiden B2 - Alcides B 2

Eerste helft flitsend, tweede helft knokkend.

Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter vond er op sportpark de Wetering een boeiend voetbalgevecht plaats. Op voorhand twee teams die het normaliter van technisch vernuft moeten hebben, maar er liepen bij Genemuiden een paar “beren “bij, die in ieder geval bij de toeschouwers enig ontzag opriepen. De wedstrijd zat mooi in balans waarbij wel bleek dat B2 aanvallend wat meer te bieden had. Met name op snelheid werd de defensie van Genemuiden regelmatig geklopt. Het was dan ook Alcides dat uit een mooie aanval de 0-1 scoorde. Dit ging zo snel dat reporter niet goed kon zien wie er scoorde (Youssef of Manoa?).
Bij Genemuiden liep veel over hun nummer 4 en 6, maar Niels en John zaten er boven op zodat Genemuiden aanvallend (nog) geen vuist kon maken. Toen uit een diepe bal Mika alleen voor de keeper verscheen redde deze in eerste instantie, maar de attente Youssef scoorde in de rebound netjes de 0-2. Dat was tevens de ruststand en B2 leek op rozen.
Echter in de tweede helft schakelde Genemuiden een tandje bij en moest Alcides wat meer terug. Toch werden ze niet echt gevaarlijk doordat ze teveel de lange bal hanteerden. Een beetje ongelukkig werd er helaas een doelpunt gescoord waardoor het toch alsnog (onnodig) spannend werd. B2 had de wedstrijd een paar keer in het slot kunnen gooien, maar het zat ze niet mee in de afronding. Hassan net wat te lang gewacht, Manoa een schot goed door hun keeper gepakt en Youssef na een weergaloze actie net een teen te kort komend. Maar waar Alcides het mentaal vaak laat afweten, lieten de jongens vandaag zien bereidt te zijn om te knokken voor elke meter. De middenvelders knokten voor wat ze waard waren  en de verdediging o.l.v. Jorny en Jeroen gaf geen krimp. Met nog meer opportunisme probeerde Genemuiden er nog een punt uit te slepen maar B2 gaf geen kansen meer weg. Al met al een prachtige wedstrijd voor de neutrale toeschouwers en een B2 dat in de eerste helft liet zien goed te kunnen voetballen en in de tweede helft een prima wedstrijd mentaliteit liet zien!