Gezellige presentatiemiddag als start nieuw seizoen

    
Afgelopen zaterdag stond in het teken van de start van het nieuwe seizoen. In de middag was de presentatiemiddag van de jeugdafdeling. Dit was een gezellige middag waarbij de jeugdteams aan belangstellenden werden gepresenteerd. Eén voor één kwamen de teams het veld op, de namen van de spelers en speelsters werden omgeroepen en trots werd er gezwaaid! Aansluitend waren er voor de jongste jeugd voetbalactiviteiten uitgezet, waarmee ze onder begeleiding van hun trainer verschillende voetbalspelletjes gingen doen. Voor de oudere jeugd was er levend tafelvoetbal. Daarnaast werden de teamfoto’s gemaakt en kregen alle jeugdleden een bakje patat aangeboden. De hele middag liepen er enthousiaste kinderen rond op sportpark Ezinge en daarbij ook vrolijke (groot)ouders, leiders en trainers. Het was letterlijk en figuurlijk een mooie aftrap… op naar een mooi voetbalseizoen!
  
Sponsoren
Tijdens de presentatiemiddag werden de jeugdsponsoren in het zonnetje gezet. Dankzij de sponsoren is het mogelijk om alle jeugdteams, de trainers en de leiders in clubkleding te steken. Als vereniging zijn we daar erg trots op en de vertegenwoordigers van hoofdsponsor 123inkt.nl, Covebo, De Hypotheekshop en Boudesteyn werden op het veld tussen de voetballers bedankt voor hun bijdrage en kregen van voorzitter Stephan Lammerink een bloemetje uitgereikt.
 
KNVB Certificering als Lokaal Jeugdopleider
Het afgelopen seizoen is door M.v.v. Alcides hard gewerkt op het certificaat Lokaal Jeugdopleider te verlengen. Dit is gelukt en in de pauze van de presentatiemiddag werd het certificaat officieel overhandigd door Bé Veen en Ab van der Velde als vertegenwoordigers van de KNVB. Zowel de KNVB, maar zeker ook Alcides is trots op het behouden van het certificaat en ziet het als een beloning voor het harde werken van de vrijwilligers van de jeugdafdeling.
 
Mooie afsluiting dankzij ZO1
Na afloop van de presentatiemiddag begon voor het vlaggenschip van de vereniging de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. De drie punten bleven in Meppel en door de overwinning van Zondag 1 was dit perfecte afsluiting van de ‘startdag’ van het seizoen!