Heilig vuur ontbreekt bij Alcides A1

Alcides A1 staat na vier competitiewedstrijden op de vierde plaats in de vierde divisie. Op exact dezelfde positie eindigde de ploeg van Dennis Meadows en Pascal de Ruiter vorig seizoen. Werd dat toen nog beschouwd als een maximaal resultaat, dit seizoen overheerst de gedachte dat een positie in de top drie mogelijk moet zijn. Het 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter Lemelerveld A1 voelde deze zaterdag echter als een grote tegenvaller.

Tot nu toe valt op dat Alcides A1 vooral in de uitwedstrijden tot het beste voetbal komt, want tegen Rohda Raalte A1 (1-3) en Sparta Enschede A1 (2-3) werden gedegen overwinningen geboekt. Op het eigen sportpark Ezinge werd echter tweemaal gelijkgespeeld en werden onnodig punten vermorst: eerst tegen Be Quick’28 A1 (1-1) en nu dus tegen Lemelerveld A1.

Bovenliggende partij

Dat het deze zaterdag in een remise zou eindigen, daar leek het aanvankelijk trouwens niet op. In de eerste vijfentwintig minuten was Alcides namelijk duidelijk de bovenliggende partij, terwijl Lemelerveld alleen dreigend was bij twee corners. In de achtste minuut stond het al 1-0 voor de geel-zwarten, na een mooie aanval over de linkerflank. Youri de Graaf bereikte Frank Striethouldt en die vond op zijn beurt Olaf de Grip bij de eerste paal, die de bal keurig in het net legde. In de 23e minuut kwam Alcides op 2-0. Na een lichte overtreding op Youri de Graaf wees de scheidsrechter naar de stip en tekende Olaf de Grip  zijn tweede treffer aan.

Toen dezelfde arbiter drie minuten later om onduidelijke redenen een vrije trap toekende aan Lemelerveld, stond het ineens 2-1. De aanvoerder van de oranje-witten schoot de bal namelijk onberispelijk strak achter keeper Roël Zelhorst. Hoewel Alcides in het laatste kwartier voor rust nog goede mogelijkheden op een derde goal kreeg, bleef het bij deze magere voorsprong.

Na de pauze speelde het spel zich opnieuw hoofdzakelijk op de helft van Lemelerveld af, maar het optische overwicht leidde ook nu niet tot de bevrijdende derde treffer. In de 58e minuut bood Ryan Luyckx met een fraaie schijnbeweging de opgekomen Joost Moleman een scoringskans, maar diens schot was simpelweg te zacht. Vier minuten later loste Ryan een verrassend afstandsschot, maar de keeper kon de bal net voor de doellijn nog keren. In de 70e minuut schoot invaller Mels Huisman van dichtbij over. Drie minuten later gebeurde wat alle Alcides-fans al vreesden: niet hun team, maar Lemelerveld scoorde. Deze 2-2 was een typisch geval van meerdere malen ‘net niet attent reageren’ op de rechterflank.

Botte bijl

Daarna moest Alcides in feite opnieuw beginnen, maar het echte heilig vuur ontbrak in de slotfase. Lemelerveld schuwde bovendien de botte bijl niet, terwijl de scheidsrechter dit meerdere malen met de mantel der liefde bedekte. In de slotfase waren er desondanks nog twee kansen voor Alcides. Allereerst bereikte Lorenzo van Esch met een splijtende pass Olaf de Grip, maar deze had te veel bedenktijd nodig om zijn derde van deze middag te maken en schoot tegen de keeper op. Vlak voor tijd leidde een goede interceptie van Jari Mooij de laatste kans in, maar de inzet van Mels Huisman rolde via een verdediger net naast het doel.

Opstelling Alcides: Roël Zelhorst; Lorenzo van Esch, Jari Mooij, Joost Moleman (59. Mereyn Geskus), Kevin Schapelhouman; Joren Kamerling (55. Mels Huisman), Martijn Hooch Antink, Olaf de Grip; Youri de Graaf, Ryan Luyckx, Frank Striethouldt.