Heldendaden Xander Jager genoeg voor zege Alcides in Alphen

Een megateamprestatie. Dat waren de woorden van Alcides-trainer Wilko Niemer na de 1-3 zege op Alphense Boys. Om daar meteen aan te voegen dat keeper Xander Jager meerdere keren de titel man van de wedstrijd verdiende.

Alcides trok zondagmiddag direct fel van leer tegen de thuisploeg en dat onder het toeziend oog van oud-voorzitter Kees Jansma. ,,De eerste paar minuten gaven we vol druk, maar daarna was Alphense Boys de baas op het veld. We kregen er totaal geen grip op en hadden weinig tot niets in te brengen.”
Met de rust stond Alcides op achterstand en het voorgevoel van Niemer dat de wedstrijd zou kantelen bij een Meppeler treffer kwam uit. Sil Kuurman schoot een vrije bal hard in de kruising en even later was het Nick Kuiper die Alcides zelfs op voorsprong zette, 1-2. Tussendoor stal doelman Jager meer dan de show. ,,Zeker vier, vijf doelpunten heeft hij voorkomen. Kopballen van dichtbij, vrije schietkansen van zes meter, echt weergaloos.”
Roy Kuiers maakte ook nog eens de 1-3 en daarmee beklonk hij de zege van Alcides, dat nu gedeeld vierde staat. ,,Wat ik zei een megateamprestatie, waarin we écht karakter hebben getoond”, jubelde Niemer.

Alphense Boys-Alcides 1-3 (1-0). 10. Ilias Latif 1-0, 51. Sil Kuurman 1-1, 54. Nick Kuiper 1-2, 82. Roy Kuiers 1-3. Rode kaart: 77. Niklas Blesgraaf (Alphense Boys).

Bron: destentor.nl