Het Alcides Archief heeft jou nodig!Meer dan tweeduizend foto's en driehonderd clubbladen staan sinds januari online op de website van het alcidesarchief. En dat is een groot succes, want inmiddels hebben vele honderden mensen de site al bezocht. Maar de rijke historie van Alcides kent natuurlijk veel meer dan tweeduizend foto's en daarom heeft het alcidesarchief jouw hulp nodig! 
 
Teamfoto's, spelersfoto's, kampioensfoto's, bestuursfoto's, feestfoto's.. De site alcidesarchief.nl kent het allemaal. De eerste foto's die online staan dateren al uit 1907, maar de site kent ook recentere foto's uit bijvoorbeeld 2020. Naast al die foto's staan ook de clubbladen uit de jaren '60, '70 en '80 online. Dat veel mensen het leuk vinden om te grasduinen door de bijzondere geschiedenis van onze club blijkt wel uit het feit dat de site sinds januari vele bezoekers heeft. De één kijkt even vluchtig rond, de ander is uren zoet met het doorzoeken van al die foto's en clubbladen. Erg leuk om te merken dat het zo gewaardeerd wordt. 
 
Sinds enige tijd bestaat er ook de Facebookpagina 'alcidesarchief'. Op die pagina zet ik regelmatig foto's online en vraag ik naar de namen van de personen op de foto. Inmiddels kent de pagina al ruim 300 volgers en zijn er altijd mensen die mij kunnen voorzien van namen. Dit is erg waardevol. 
 
Het streven is om het hele alcidesarchief voor iedereen toegankelijk te maken en samen dit archief verder uit te breiden. Ik heb al van meerdere mensen foto's mogen ontvangen. Veel dank daarvoor! Maar ik ben er van overtuigd dat er veel meer foto's moeten zijn. Iedereen die bij Alcides voetbalt of heeft gevoetbald heeft vast en zeker foto's van zijn of haar team. Daarom roep ik iedereen op om eens oude fotoalbums door te bladeren of in je telefoon te zoeken naar Alcides-foto's. Of het nou foto's zijn van 50, 60, 70 jaar geleden of foto's van vorig jaar; alles is welkom!
 
Oproep!
Heb jij foto's van jouw voetbalperiode bij Alcides? Ik ontvang ze graag! Zo maken we met elkaar het alcidesarchief nog rijker! Foto's kun je doorsturen via de Facebookpagina 'alcidesarchief' of mailen naar alcidesarchief@gmail.com