JO13-4 start competitie in tweede helft.

Vanaf deze week is het weer zover, de wekelijkse belevenissen van onze nieuwe en al reeds bekende voetbalhelden! Dit jaar ook wel alcides jo13-4 genoemd.

Op deze heerlijke, wellicht laatste echte zomerdag was het dan zover, de start van de nieuwe competitie. Dit jaar een zorgvuldig samengesteld team, met een brok aan ervaring, gecombineerd met fris jong talent, de ultieme combinatie voor een succes jaar! Om de ouders een extra dagje uitslapen te gunne...n speelde we vandaag pas op het middag uur.

Met een flink uitgedunde selectie door wat kwaaltjes arriveerden we ruim op tijd in Ruinerwold voor een goede warming-up.

Het voorteken was gunstig, de gewonnen tos leverde ons het balbezit op in de vorm van de aftap. Enigzins overdonderd door een zeer fel jagende tegenstander verloren we dit balbezit snel, sterker nog we staan direct op achterstand....toch wat verward door deze snelle tegentreffer leken onze helden niet te beseffen dat de wedstrijd al begonnen was, stonden ze dan gewoon nog te genieten van het heerlijke zonnetje? Bij vlagen werden we eigenlijk weg gespeeld, het ene doelpunt was nog mooier als de ander. Dit leverde de ruststand van maar liefst 8-0op...

Met de handen in het haar (of in sommige gevallen op het kale hoofd) dropen de spelers, begeleiders en in grote getalen mee gereisde supporters af naar de kleedkamer en kantine. Dit moest toch echt anders! Na een flinke donderspeech in de kleedkamer waren de mannen er gezamenlijk van overtuigd de 2e helft te laten zien dat het veel beter kan!

Met een rechte rug en opgeheven hoofd begon de tweede helft. Heel lang wisten we deze op 0-0 te houden door goed vanuit de positie te voetballen en ijzersterk te verdedigen. Helaas kregen we toch een doelpunt tegen, maar dit leek onze mannen alleen maar te motiveren om nog harder te werken. Met als dik verdiende beloning ons eerste competitie doelpunt! Enigzins verbazend resulteerde dit uiteindelijk in een 12-1 nederlaag over de gehele wedstrijd. Ondanks dat hebben we toch mogen genieten van een prima 2e helft, waar we vertrouwen uit halen voor wedstrijd nummer twee!