jo19-1 voetbalt zich naar overwinning

11-11-2017


 


FcM Alcides- vv Heerenveen jo19-1


 


Wederom een wedstrijd van 2 ploegen die niet veel voor elkaar onderdoen. De mannen uit Heerenveen hadden voorafgaand aan deze wedstrijd een puntje meer dan wij. Kortom bij winst zouden we de tegenstander van vandaag achter ons laten. Ook net als vorige week tegenslag in de warming-up, Aron z’n enkel dit keer, dus weer improviseren met de basis elf. Zijn plek werd opgevuld door Roy. Vanaf de aftrap een fel en jagend fcmalcides die de tegenstander goed onder druk hield. Dit jagen resulteerde ook gelijk in kansje voor onze aanvoerder Boye, echter zijn lobje ging naast. Ook hij kwam na een tactische omzetting t.o.v vorige week anders te spelen in een meer aanvallender rol. Na een kwartier van veel jagen van onze voorwaartsen kwam daar een beetje de klad in helaas, wat resulteerde in een beter combinerend Heerenveen. Uit hun eerste corner deelde men gelijk een tik uit. Hun nr 4 kwam goed voor de man en kon daarmee bij de eerste paal de 0-1 binnen tikken, dit geheel tegen de verhouding in. Hoe mooi om te zien dat er na wat gemopper op elkaar de rug weer werd gerecht en de druk op de tegenstander weer werd verhoogd. Vier minuten laten resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Wederom was het aanvoerder Boye, die een prima wedstrijd speelde, de bal vanaf een meter of 25 op de wreef nam en hem over de keeper tegen de touwen joeg. Verdiend 1-1 en nu door klonk het vanaf de kant. Er ontstond wederom een mooi voetbalgevecht op het scherpst Vd snede. Alcidesfcm veelal meer in balbezit maar ook de mannen uit Heerenveen lieten zien aardig te kunnen ballen wat ook leidde tot kleine kansjes. Echter onze keeper was veelal het eindstation. Na een half uur spelen was het Marnix die Roy wegstuurde op de linkerflank, deze omspeelde zijn tegenstander en zette hard voor. Voor de inlopende Maan was het daarna een koud kunstje om de 2-1 aan te laten tekenen. Voorsprong, verdiend? Zeker! Althans zo vonden wij wat geel zwart Een warm hart toe draagt. De 2-1 was ook de ruststand.


In het tweede bedrijf bleeft het een wedstrijd op het scherpst van de snede. Aan beide zijden kwam er kansjes. Uit 1 van de vele corners die fcmalcides kregen was het verdediger Brecht die zijn team op een comfortabele 3-1 zette. Dit kon niet meer mis gaan. Inmiddels waren Hassan en Maan vervangen door respectievelijk Jorrik van Alcides JO17-1 en Martijn. Beide mannen kunnen terugkijken op een prima invalbeurt. Na deze 3-1 ging ook Heerenveen wisselen, zo wam er een spits bij van 2 meter lang die oorlog moest gaan maken in onze 16. Door deze wissels kreeg Heerenveen echter wel meer en meer de overhand. Was het doordat wij verslapten of omdat hun beter werden? Zeg het maar, feit blijft wel dat keeper Xander meer en meer te doen kreeg. Echter een kwartier voor tijd werd er door Heerenveen de aansluitingstreffer gescoord. Door middel van een goed en snel uitgevoerde aanval lag de bal achter onze keeper. In het slot van de wedstrijd was het weer gelijk opgaande wedstrijd waar beide teams wat kansjes kregen. Uit wederom een vlammend afstandsschot, dit maal van Tristan, dacht men aan de kant de 4-2 te zien, helaas kon de keeper redding brengen. Ook aan de andere kant moest keeper Xander nog 2maal handelend ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen, de doelman deed dit met verve en zo konden we na 2 wedstrijden geen winst weer 3 belangrijke punten bijschrijven. Een dik verdiende overwinning, waarmee we na 7 wedstrijden op een 4de plek in de 4de divisie H staan.


Volgende week de uitwedstrijd tegen buitenpost, buitenpost staat momenteel 10de. Dit zegt in onze competitie niet echt veel. Want het blijkt dat iedereen van elkaar kan winnen gezien de uitslagen.


Volgende week dus buitenpost om 12 uur wordt er afgetrapt in buitenpost.


 


Tot zaterdag.