jo19-1 wint nacompetitie

De Apotheose
Voor wie niet weet wat dit mooie Griekse woord betekent?
‘Apotheose = schitterend slottoneel’
Een ander woord is niet te bedenken over de weg die onze ST JO19-1 Alcides/FCMeppel afgelegd heeft de afgelopen weken.
Als 2e eindigen in de competitie 4e divisie. Periodetitel erbij. Eurosportring met glans winnen. Hard werken. Trainen: soms goed, soms slecht. ‘Gedoe’. Spelerscarrousel. Noem maar op. Alles hebben ze meegemaakt die mannen van JO19-1. Tot die ene zaterdag. Zaterdag 16 juni 2018. De finale van de nacompetitie. Strijden voor een plek in de 3e divisie. Wie had dat aan het begin van dit seizoen gedacht? Ik niet en ik denk met mij velen niet. Tuurlijk weten we dat de mannen van JO19-1 kunnen ballen. Tuurlijk waren de resultaten wisselvallig. Van de sterren van de hemel spelen tot wedstrijden die geen schoonheidsprijs verdienden. Maar wat geeft het. Als je er staat op die ene dag, die ene dag in je voetballeven, dan vervaagt een seizoen en maakt het niet uit hoe je er kwam, maar is alleen belangrijk dat je er kwam!
We kunnen er veel over schrijven. De nacompetitie wedstrijden hadden misschien inderdaad wel beter gespeeld kunnen worden. Onze jongens kunnen beter, dat weten we. Maar wat er stond was een collectief en dan is voetbal zo mooi om te zien. We sleepten de wedstrijden binnen met z’n allen. Spelers en staf! Waar de een niet meer kon, stond de ander op. En dan vallen er geen gaten in een team. Dan blijf je sterk!
De wedstrijd in Raalte vormde dan ook de apotheose, een schitterend slottoneel met verlenging, van twee ploegen die beide een collectief vormden en die aan elkaar gewaagd waren. Kunststukjes werden uitgevoerd, gestreden werd er om iedere centimeter in deze finale en vreugdetranen vloeiden na het behalen van die felbegeerde 3e divisie.
De terugkomst was er één om nooit te vergeten. Veel supporters stonden de mannen op te wachten en er kon gefeest worden. 16 juni 2018: Voetbalgeschiedenis werd geschreven in het jeugdvoetbal in Meppel. ST JO19-1 Alcides/FCMeppel: 1team1goal! #unleashedboys.