Kai Jansen definitief geselecteerd voor SC HeerenveenIn navolging van Daley Sinkgraven, Joey van den Berg en Ingmar Mulder speelt Kai Jansen volgend seizoen in de kleuren van SC Heerenveen.  Kai is als 4 jarige speler begonnen bij de kabouters in de Berggierslanden en al snel viel hij op ivm zijn snelheid en zijn harde schot voor die leeftijd. In het eerste jaar dat Kai meedeed in de Meppeler minidivisie zorgde hij er met zijn team voor dat zij uiteindelijk kampioen werden van die editie van de minidivisie.  Kai viel ook hier op, omdat hij niet alleen de doelpunten voorin maakte, maar ook vaak net op tijd weer terug was om dmv een sliding een doelpunt van de tegenpartij te voorkomen.
 
In zijn 1ste jaar in de f-jes speelde hij meteen in de F1 en ook daarin toonde hij als jongste en kleinste speler van het veld zijn aanleg voor het voetballen. Hij werd toen al regelmatig uitgenodigd door SC Heerenveen om mee te trainen. Na 1 jaar in de F’s mocht hij vorig jaar direct over naar de E1 van Alcides, die in de hoofdklasse speelde. Ook op dat niveau kon hij zich goed staande houden, al moest hij wel eens knokken tegen jongens die meer dan 3 jaar ouder waren en 2 koppen groter. Maar wie niet groot is, moet andere wapens hebben en die heeft Kai dan ook meer dan genoeg. Ook Pec Zwolle heeft vorig jaar even belangstelling getoond, maar SC Heerenveen bleef de club waar hij zijn zinnen op heeft gezet en dit resulteert dan ook in een overgang volgend seizoen.
 
Vanuit Alcides zijn wij dan ook meer dan trots op deze prestatie en willen wij Kai het allerbeste toewensen voor het seizoen 2017-2018, maar eerst speelt hij nog een half seizoen bij Alcides in het team JO-11-1.