KNVB beloont jeugdopleiding Alcides

Namens de KNVB heeft Alied Schuiringa donderdag – tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van de Meppeler voetbalvereniging Alcides – het certificaat Lokale Jeugdopleiding uitgereikt aan voorzitter Sven Zeeman van de jeugdcommissie.
In 2013 is Alcides begonnen met het maken een beleidsplan, om onder meer de jeugd betere en leukere trainingen aan te bieden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen op voetbalgebied. Afgelopen jaar ontstond binnen de vereniging de wens om haar jeugdopleiding officieel te laten beoordelen door de KNVB. Een speciale werkgroep is vervolgens hard aan het werk geweest om alle informatie die nodig is voor deze beoordeling te achterhalen en te actualiseren. Inmiddels hebben de KNVB en NMC Bright de jeugdopleiding van Alcides dus beoordeeld met het keurmerk Lokale Jeugdopleiding.
Naast het ontwikkelen van spelers, krijgen ook de jeugdtrainers cursussen en/of trainingsavonden aangeboden, om zo betere trainingen te geven. Deze cursussen worden niet alleen verzorgd door de KNVB, maar ook PEC Zwolle houdt dergelijke trainingsavonden. Komend seizoen wordt bij Alcides, naast de voetbaltrainingen, zelfs aan fysieke training gedaan. Dit gebeurt in samenwerking met Ankie Smid en is bestemd voor alle spelers en speelsters van de leeftijdsklassen O15, 017 en O19.
Foto's: @DAAN PREST
Door de Supp. Vereniging Alcides werd ook nog een parasol aangeboden voor het nieuwe terras.