Matchwinnaar Kaluzi brengt Alcides in vervoering

Menigeen legt zich zondagmiddag op sportpark Ezinge al neer bij een 2-2 gelijkspel tussen Alcides en VOC. Aanvaller Yannick Kaluzi denkt daar echter anders over, want met een treffer in blessuretijd bezorgt hij de Meppeler hoofdklasser drie punten: 3-2.
Alcides boekt zodoende een broodnodige zege op hekkensluiter VOC. De Meppelers staan nog altijd maar een plekje hoger dan de Rotterdammers, maar het gat is nu wel zeven punten geworden. Bovendien sluit de ploeg van trainer Wilko Niemer aan bij de onderkant van de middenmoot.
Vanuit de draai
Via Kaluzi komt Alcides voor rust op voorsprong. Vanuit de draai werkt hij de bal tegen de touwen: 1-0. Op slag van rust gaat het mis, want doelman Xander Jager werkt de bal in eigen doel. Die 1-1 biedt VOC houvast en na rust wordt dat omgezet in een voorsprong. De Rotterdammers zien Michiel Broeders een kopduel eenvoudig winnen, waarna de bal er bij de tweede paal in valt.
Toch geeft Alcides zich niet gewonnen. Via Koen Romme wordt het gelijk, waarna Kaluzi diep in blessuretijd de winnende maakt. Ezinge ontploft.
Bron: Meppelercourant.nl
Foto's: Pieter Reinink