Nieuw trainersduo: Herald Raat en Erikjan van EeksHERALD RAAT EN ERIKJAN VAN EEKS NIEUWE TRAINERS 1E VROUWEN ELFTAL
Erikjan van Eeks (l) en Herald Raat (r) staan volgend jaar voor de 1e vrouwenselectie.  Foto: Daan Prest

De 1e vrouwenselectie van ST. FC Meppel/Alcides krijgt volgend seizoen te maken met een nieuw trainersduo. Herald Raat en Erikjan van Eeks volgen Richard Bruintjes op die na dit seizoen vertrekt. Bruintjes kwam in december 2019 voor de 1e selectie te staan. Hij heeft zich altijd goed gevoeld bij de clubs maar kiest er na 2,5 seizoen voor om zijn contract niet te verlengen. Wij wensen Richard heel veel succes in het vervolg van zijn carrière en zijn hem dankbaar voor zijn bewezen diensten!
Bekende gezichten
Raat en Van Eeks zijn geen onbekende gezichten voor de huidige spelersgroep. Raat is nu al actief als assistent-trainer bij VR1 en heeft net als Van Eeks een groot deel van de selectie al in de jeugdelftallen onder zijn hoede gehad. 
Doorstroming
Beide trainers willen in de komende jaren de jonge talenten die vanuit de jeugd doorstromen naar de senioren de kans geven. Van Eeks: “Dit seizoen heeft er al een vernieuwing plaatsgevonden bij de 1eselectie door de doorstroming van jeugdspelers naar de senioren. Ook hebben een aantal meiden vanuit MO19-1 en zelfs MO17-1 al hun debuut mogen maken in het 1e elftal. We hebben hele talentvolle lichtingen in de jeugd en dat moet de komende jaren zijn vruchten afwerpen.” Het doel is om op termijn de stap naar de 2e klasse te gaan maken. Momenteel is VR1 nog vol in de race voor de nacompetitie voor promotie. Het bezet de 4e plaats in de 3e klasse en treft een aantal directe concurrenten nog in een onderling duel.