Nieuwe seizoenHet seizoen is bijna weer begonnen, ook ik ben weer aan het trainen, net als jullie. Op het werk werd mij gevraagd een korte blog te schrijven in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Wellicht kon ik iets schrijven over de relatie tussen gezondheid en voetbal?

Op instagram kwam ik vervolgens de volgende quote tegen: 
Train als een atleet, eet als een voedingsexpert, slaap als een baby en win als een kampioen.

Mooie quote, maar hoe kun je dit als speler toepassen? Het klinkt logisch, maar wat heb je aan deze toch wat basale kreten? Wat kun je ermee in de praktijk en wat doe je als het even niet lukt zoals je graag zal willen?
 
Wat versta jij eigenlijk onder trainen? Stel je doelen? Wat versta jij onder ‘gezond’ eten? Wat doe je als je al een tijdje niet goed kunt slapen? Wat helpt jou? Wat is voor jou een succesvol seizoen? Ben je alleen met winst tevreden? 

Kortom, allemaal leuke vragen waaraan jij zelf wellicht jou eigen gedachten op los kan laten! Misschien leuk om het hier samen met je teamgenoten over te hebben, of met je trainer.
Heb je vragen over je fysieke fitheid kun je natuurlijk ook altijd even bij ons op het spreekuur langs komen, wellicht kunnen wij samen met jou opzoek naar een antwoord. 

Vanaf 5 september is het spreekuur elke dinsdag- en woensdagavond van 19.30 uur t/m 20.00 uur. Op dinsdagen is Walter aanwezig en op woensdagen Andre.

Dit artikel is geschreven door:

Lieke Huls
Fysiotherapeut en trainer (SpartaNova-expert)
Lid van ClaudicatioNet, landelijk netwerk looptherapie.