Nieuwe stap in onderzoek Samenwerking FC Meppel, MSC en Alcides


Meppel, 5 december 2019

Beste leden, ouders en/of verzorgers van Mvv Alcides,

De hoofdbesturen van de drie Meppeler voetbalverenigingen hebben een vervolgstap gezet in het onderzoek naar samenwerking tussen de verenigingen. Na de eerder dit jaar gehouden enquête waarbij de leden van de drie verenigingen positief waren over een eventuele samenwerking, is nu de Begeleidingscommissie Samenwerking samengesteld. 
De commissie krijgt de opdracht de komende maanden te onderzoeken hoe een samenwerking tussen de verenigingen eruit kan komen te zien. Er wordt begonnen met de ultieme vorm van samenwerking, de fusie tussen de drie verenigingen. Blijkt fusie niet haalbaar, dan willen de drie besturen graag weten welke vorm van samenwerking dan wel haalbaar is. Tevens verwachten de besturen een advies over hoe de geadviseerde vorm van samenwerking het beste geïmplementeerd kan worden.

De Begeleidingscommissie Samenwerking bestaat uit zeven personen, te weten twee afgevaardigden per vereniging en een onafhankelijke voorzitter. Namens Mvv Alcides hebben Mas Boom en Thomas Bos zitting in de commissie. Adriaan de Jonge en John Slagter vertegenwoordigen FC Meppel. Namens MSC-Amslod treden Koos de Vos en Gino Spijkerman toe. De commissie staat onder leiding van Jan van Driel, oud-voorzitter van de KNVB District Noord. Als adviseur treedt op Harry Been, oud algemeen directeur van de KNVB en toernooidirecteur van Euro 2000 en het EK Onder 21 in Nederland.
De besturen van Mvv Alcides, FC Meppel en MSC-Amslod verwachten uiterlijk in juli 2020 (dan wel eerder) een eerste conceptadvies van de begeleidingscommissie. 

Voor organisatorische zaken zijn namens de clubs de volgende personen het aanspreekpunt:
Mvv Alcides                Sven Zeeman                         06-55140968
FC Meppel                  Wico Vaartjes                         06-10767432
MSC-Amslod              Bart Kattenberg                      06-13436497
 
Namens de drie hoofdbesturen is aanspreekpunt:
Arjan Jonkers                                                             06-31919396
 
Namens de drie hoofdbesturen,
 
Stephan Lammerink,                          Hans Ter Voorde                                Arjan Jonkers
voorzitter Mvv Alcides                       voorzitter FC Meppel                         voorzitter MSC-Amslod