Ontwikkelingen jeugdopleiding

In het belang van de opleiding van de jeugdspelers van Alcides, hebben wij ervoor gekozen om komend seizoen te gaan deelnemen aan de competities voor JO-14, JO-12 en JO-10. In deze competities spelen leeftijdsgenoten ook altijd tegen leeftijdsgenoten uit hetzelfde geboortejaar. 
 
De 1ste jaars spelers van een lichting merken vaak dat zij het fysiek het afleggen tegen 2de jaars. De voetbalkwaliteiten verliezen het van de kracht en de snelheid van een 2de jaars. Een mooi voorbeeld hiervan is onze JO-13-3, waar wij alleen maar spelers in hebben spelen die 12 of jonger zijn. Deze spelers spelen elke week zeer verzorgd voetbal, vanuit de Alcides gedachte. Maar dit doen ze tegen tegenstanders die meestal een jaar ouder en sterker zijn en uiteindelijk worden ze op andere aspecten afgetroefd. Soms is het verschil in leeftijd bijna 2 jaar en dat is veel.
 
Om dit qua opleiding in betere banen te leiden heeft de KNVB in samenwerking met een aantal BVO’s besloten om nieuwe competitievormen te gaan opzetten en aparte competities te maken voor 1ste jaars spelers. Afgelopen jaar zijn wij als gecertificeerde jeugdopleiding uitgenodigd door de KNVB, Heerenveen en Pec Zwolle om hierover mee te denken en te praten en zouden zij graag zien dat wij, net als een aantal andere amateurverenigingen aan deze competities gaan deelnemen.
 
Vanuit de Alcides gedachte,(waarbij wij balbezit, verzorgde opbouw, om zo te komen tot doelrijpe kansen, belangrijk vinden) is dit een mooie ontwikkeling en gaan deze competities ervoor zorgen dat spelers zich hierin verder blijven ontwikkelen. Tevens biedt dit een podium om te spelen tegen gerenommeerde amateurverenigingen in noord en oost. Ook de betaald voetbalorganisaties willen aan deze competities gaan deelnemen.  Kortom spelen op het hoogste niveau tegen spelers van je eigen leeftijd, met in principe dezelfde fysiek, dat is een mooie uitdaging. 
 
Mocht je hier meer over willen weten of interesse hebben om juist hiervan onderdeel te zijn, neem dan contact op met vtz@alcides.nl