Prestatief team op de zaterdag

Komend seizoen zal Alcides ook gaan starten met een prestatief team op de zaterdag. Dit  betekend niet dat wij ons volledig gaan richten op de zaterdag. MVV Alcides is  en blijft een zondag vereniging, waarbij onze Zondag 1 spelend in de Hoofdklasse ons vlaggenschip blijft.
Waarom wij dan wel gaan starten met prestatief team op de zaterdag, is dat er vanuit de jeugd steeds meer behoefte is om te blijven spelen op zaterdag, ook als ze overgaan naar de senioren.  Wij hebben al enkele jaren op de agenda staan hoe wij ook deze oudere jeugd aan ons kunnen blijven binden en afgevraagd in hoeverre een besluit om ook op zaterdag prestatief te gaan voetballen hiertoe bijdraagt. Wij denken op deze wijze  uiteindelijk een breder platform te bieden waarop ook deze groep met plezier bij de senioren kan voetballen en zich kunnen blijven ontwikkelen. 
Zo hebben wij gezamenlijk met Hoogeveen de Regiocup opgezet  en nemen wij al jaren weer deel aan de Beltona Cup. Ook hebben wij gekeken naar de nieuwe initiatieven vanuit de KNVB om bijvoorbeeld de jeugdopleiding te verlengen door deel te nemen aan de nieuwe JO-23 competitie. Maar omdat er al veel spelers van die leeftijdscategorie in ons 1eelftal spelen lukt het ons niet om ook op dat hoge niveau   een representatief beloften-elftal te formeren. Tot nu hebben zich uit de regio Noord en Oost een beperkt aantal verenigingen daarvoor ingeschreven. 
Vanuit VTZ zijn wij druk bezig met het aanstellen van een begeleidingsteam, zodra wij daar concreet nieuws over hebben, dan melden wij ons weer. Ook hebben wij al een eerste voorzichtige inventarisatie onder spelers gehouden, maar deze is mede door de corona crisis waarschijnlijk niet volledig geweest. Mocht je komend seizoen deel willen uitmaken van deze selectie of interesse hebben, laat het dan even weten via vtz@alcides.nl.  Zodra de staf bekend is, zal met hen besproken worden hoe de selectieprocedure vorm moet krijgen.
Ter afsluiting willen wij nogmaals benadrukken en herhalen dat Alcides Zondag 1 ons vlaggenschip is en blijft.