Promovendus Alcides blijft verbazen in hoofdklasse

Alcides staat in ieder geval voor één dag bovenaan in de zondaghoofdklasse A. Een ongekend succes voor 'Geel-Zwart', ook omdat het in drie competitieduels nog geen goal tegen kreeg. Zaterdagavond werd het tot dan toe foutloze RKZVC met 0-3 verslagen door de Meppeler promovendus.
In het Achterhoekse Zieuwent stond Alcides bij rust al voor. Boye Keizer, die op het laatste moment basisspeler werd omdat Sander Boekholt moest afhaken, scoorde na ruim een halfuur de 0-1 met een afstandsschot. Vlak voor rust liet ook Frank Fokke zich gelden, want zijn schot betekende op fraaie wijze de 0-2. Ryan Luyckx was drie minuten na de pauze de doelpuntenmaker én de pleitbeslechter.
Door deze tweede uitzege heeft Alcides nu 7 punten uit 3 wedstrijden, bovendien kreeg doelman Danny Bos nog geen goal tegen. Volgend weekend mag Alcides weer op zaterdagavond aantreden, want dan is Achilles 1894 in Meppel de tegenstander. Aanvang: 19.30 uur.
(bron: Meppelercourant.nl)