Puike overwinning Alcides E2

Alcides E2 trekt in het laatste kwartier de overwinning naar zich toe tegen Olde Veste E3

Met de douw nog op het veld, trad Alcides E2 vanochtend op eigen veld aan tegen Olde Veste E3. Beide ploegen staan net onder de top 2, dus vandaag ging het er weer om. De eerste minuten maakten we een redelijke start en gelijk volgde er een kans van Camiel. Toch waren we nog niet helemaal wakker en was het voetbal in de eerste fase van de wedstrijd niet altijd even goed verzorg. Dat bleek ook uit de eerste aanval van Olde Veste, waardoor we snel op 0-1 achter kwamen. Mooie aanvallen over de flanken en door het centrum werden afgewisseld met slordige passing op het middenveld. Langzamerhand werden we beter en dat resulteerde in kansen voor Fahno, Boyd en Jurgen. We zagen zelfs even de uitvoering van een ingestudeerde corner tussen Boyd en Kyan. Helaas ging die kans net naast. De corner die erop volgde wilden we weer zo uitvoeren, maar de tegenstander had het door en kon gevaarlijk opstomen. Gelukkig hield onze verdediging met Aaron, Remco en de goed keepende Thijn Olde Veste van het scoren. Wij drongen meer aan. Zowel Fahno als Kyan schoten op de goal, maar hij ging er niet in. We hadden geen geluk. Toch gaven we niet op en vlak voor rust maakte Fahno de dik verdiende 1-1 na een mooie combinatie met Boyd.

In de rust kregen we wat klachten van de scheids, aangezien hij vaak moest bukken om veters te strikken. Olde Veste zette ons gelijk onder druk. Ze kregen zelf drie corners op rij, maar gelukkig ging de bal er niet in. In de aanval die volgde werd Crijn knap vrijgespeeld door Jurgen, maar de keeper bracht redding. Ook een goed indraaiende corner van Kyan werd van de doellijn gehaald. We wilden graag winnen en gaven niet op. De mee opgekomen Aaron maakte knap 2-1 door een bal binnen te schieten, die door hun verdediging werd weggewerkt. We drukten door, maar ook Olde Veste werd gevaarlijk. Ze schoten zelfs kort op elkaar op de paal en de lat. Uiteindelijk bleven wij goed overspelen en voetballen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-1 en 4-1 door goals van Kyan. Moegestreden en met de overwinning in de tas gaan we nu weekend vieren.