Robbie Westerbeek, nieuwe HJO voor de bovenbouw van AlcidesRobbie Westerbeek, getrouwd met Anja, 3 zonen  (Jeroen, Daan en Jasper)  waarvan er 2 voetballen bij Alcides, één op de zondag en één op de zaterdag, nummer 3 tennist en maakt muziek.
Zelf paddelen we (wie tegenwoordig niet he). Ook met een paar slechte knieën gaat dat overigens best redelijk.


In 1975 heb ik mijn eerste stappen op het voetbalveld bij Alcides (D3) gezet. De standaard jeugdelftallen doorlopen door blessures en jeugdige eigenwijsheid helaas maar kort bij de senioren zondag 2 gevoetbald. Destijds speelde zondag 2 nog in de reserve hoofdklasse met tegenstanders o.a. Sneek, Appingedam (uit vertrek zondagmorgen 07.15  uur vanaf kantine), Achilles of  bijvoorbeeld Veendam (stadion ‘de lange leegte’).

In deze tijd ook nog een aantal wedstrijden de bank bij het eerste mogen warmhouden met een spaarzame invalbeurt.  Op mijn 22e nog een aantal jaren recreatief bij Alcides Zaterdag 1 gevoetbald.  Zeker ook een mooie tijd.

In 2000 mijn eerste stappen als trainer gezet bij de toenmalige (talentvolle) D1.  In 2006 trainer geworden van de F5 en hierna verschillende (standaard en ook de lagere) jeugdteams binnen Alcides getraind. De ene avond 17-1 trainen, de volgende avond de 15-4 of de 11-2.
in 2019 trainer geweest van de St FC Meppel/Alcides 19-2, in deze hoedanigheid ook meer met FC Meppel in contact gekomen wat heeft geresulteerd in 2 jaar assistent trainer samen met Jarrisch Keizer bij FC Meppel 1. Twee mooie, gezellige,  goede en vooral leerzame jaren bij onze groen/witte zustervereniging gehad, heel goed en leerzaam om ook eens in de keuken bij een andere vereniging te kijken.


Na deze toch wel intensieve 2 jaren had ik mezelf beloofd even een jaar rustig aan te doen, dat is bijna gelukt. Het zijn 5 maanden geworden, ‘bankhangen’,  sport kijken beviel overigens ook goed.

Toen de vacature HJO voorbijkwam nam ik deze voor kennisgeving aan, maar thuis aan de eettafel werd gezegd: ‘Je kunt altijd informeren, toch?’ Zo gezegd zo gedaan, maar als je samen over voetbal gaat praten weet je eigenlijk al wat de uitkomst wordt, mijn interesse was gewekt en dat was wederzijds. Voor mij is dit wel een ‘sprong in het diepe’, veel ervaring in alle jeugdelftallen als trainer, maar niet als Hoofd Jeugd opleidingen, maar ik heb er zin aan en heb er alle vertrouwen. Ik hoop zo snel mogelijk kennis te maken met alle trainers en trainingen dan wel wedstrijden te bekijken, maar realiseer mij ook dat om veel trainers gaat, dus als je mij niet direct ziet maak je niet ongerust. ‘Ik ga mijn best doen’ is dan een uitspraak bij ons thuis.
Ik ben dus zoals dat dan heet: ‘Terug op het oude nest’. Denk je of heb je naar aanleiding van deze voorstelronde vragen of heb je vragen over jeugd, of jeugdvoetbal binnen Alcides spreek me aan, maar je kunt me ook bellen of Whatsappen via 06 49 63 39 58.
Groet, Robbie Westerbeek