Rouveen F3 – Alcides F4Vandaag was het dan eindelijk zo ver “ze” mochten de wei in.
Afgelopen maandag en woensdag hadden ze al lekker samen getraind onder de bezielende leiding van Abdoellah. Het enthousiasme spatte er vanaf. Het team bestaat uit de volgende spelers:
Max Beekenkamp, Bas Bijker, Savin Brinkman, Jurre Heetla, Luuk Jonk, Lamar Lier, Jourik Mesken, Nassim el Mourabet, Bente Runhart, Djesse Dissel en Sammy Hoogeveen
Afwezigen vandaag: Djesse, Bas, Bente
We verzamelden vanochtend om 9:00 in de kantine van Alcides en toen op reis naar het pittoreske Rouveen. De jongens waren allemaal wel wat gespannen maar je kon zien dat ze er zin in hadden. Na nog wat tactische tips van Abdoellah en ze waren er klaar voor.
De begin opstelling van vandaag Jourik op Goal, achterin Max, Jurre en op het middenveld Luuk, Lamar en voorin Nassim en Savin. Sammy staat er eerst ff naast.

1e helft
Na een wat rommelig begin begon Alcides steeds beter te combineren en het viel de toeschouwers aan de zijkant op dat ze al zo goed vrij liepen. Na een flitsende combinatie door ’t midden was het Savin die door de verdediging brak en de 1-0 op het scorebord zette. Rouveen probeerde van alles maar kwam niet meer onder de druk uit, een uittrap van de keeper werd onderschept door Savin en die speelde de bal naar Nazim die simpel langs de keeper tikte 2-0. Rouveen probeerde van alles maar op ’t middenveld heersten Luuk en Lamar en als ze die al is voorbij kwamen dan waren daar Max en Jurre nog. Jourik had een rustige ochtend maar toen de spits van Rouveen op hem af kwam liet hij zien dat hij een uitstekende redding in huis had. Een goede pass van achteruit verstuurd door Jurre bereikte Savin die er op snelheid doorging en de 3-0 binnen schoot en weer mocht Rouveen aftrappen. Vanuit de aftrap was het Lamar die de bal speelde op Sammy (ingevallen voor Jurre) maar die stuitte op de sterk spelende keeper van Rouveen maar een corner mochten we nog wel nemen. Savin neemt de corner en vindt met een bekeken balletje Nazim die hem in het hoekje prikte 4-0 voor Alcides. Vlak voor rust zette Savin de ruststand op ’t bord 5-0 en toen floot de scheids voor rust.

2e helft
Jurre gaat in het doel en Jourik komt in ’t veld, Savin is nu wissel. Alcides gaat volle bak door en het is Nazim die een mooi balletje geeft op Lamar en die scoort 6-0  Lamar had er zin in want nog geen minuut later kegelt hij ook de 7-0 in het net. Uit een felle tegenaanval komt Rouveen er snel uit maar Jurre raakt niet onder de indruk en plukt de bal keurig uit de hoek. De moegestreden Nazim wordt afgelost door Savin. Goed doorgaan op ’t middenveld van Jourik en Luuk bezorgt de bal bij Savin en die schiet vanuit een moeilijke hoek op de lat, even later weet hij ook nog de paal te vinden maar de bal wil er niet in, mede door prima keeperswerk van Rouveen. Toch valt de 8-0 alsnog weer is het Savin die vanaf rechts de bal in de verre hoek knalt. Nazim is in de ploeg gekomen voor Luuk en uit een mooie pass van Max komt de bal bij Nazim en die tikt hem beheerst langs de keeper 9-0. Rouveen komt er niet meer aan te pas en de spelertjes zijn bekaf, Savin gaat er nog een keer vandoor aan de rechterkant en schiet de bal hard binnen in de verre hoek 10-0 en dat is tevens de eindstand van deze wedstrijd.
Wat een geweldige wedstrijd van onze mannetjes, wie had dat verwacht. Super Gedaan !!
Volgende week wacht FC Meppel F6 met een aantal bekenden uit de minidivisie 

Groet uw razende reporter