Rouveen SC F2 - Alcides F4


Het is 6 september 2014. De toppers van Alcides F4 staan voor een nieuwe uitdaging. De uitwedstrijd tegen Rouveen F2 staat op het punt te beginnen. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Kunnen ze de prestatie van vorige week evenaren?
Vanaf het fluitsignaal zet Alcides druk. Bas lijkt het visitekaartje af te geven voor de wedstrijd met een geweldig schot. Prachtig linkerbeen! Het schot wordt onderschept door Rouveen en de counter wordt ingezet. Gelukkig voor Alcides loopt dit goed af. Rouveen lijkt niet onder de indruk van de strijdlust van Alcides. Uit een doeltrap weet Rouveen de bal te onderscheppen en te scoren (1-0).
De koppies bij Alcides gaan niet omlaag. In tegendeel, de kanjers lijken sterker terug te komen na dit tegendoelpunt. De bal wordt goed rondgetikt. Uiteindelijk komt de bal via een scrimmage bij Dean terecht. Dean geeft niet op en toont doorzettingsvermogen. Met een mooi schot zet hij de stand op 1-1.
Rouveen krijgt vanaf de spelhervatting geen kans. Alcides speelt sterk. Achterin staat de ‘Ron Vlaar’ van Alcides praktisch in zijn eentje alle aanvallen van Rouveen onschadelijk te maken. De vader droomt vanaf de zijlijn al van een contract bij FC Rotjeknor. Sander krijgt door het sterk verdedigend werk van Jorn meer ruimte om iets naar voren op te schuiven. Hij kan samen met Bjorn voor meer overwicht zorgen op het middenveld. Met een mooie pass weet Bjorn Jasmijn te bereiken. Jasmijn weet zich goed staande te houden tegenover al die kereltjes om haar heen. Dean krijgt de bal en zet met een geweldige pass Naufal in scoringspositie. Naufal passeert met licht voetenwerk de spelers van Rouveen. Dan volgt de uithaal, een venijnig schot. Bal verdwijnt in het net. Stand 1-2.
Rouveen mag het spel hervatten na dit tegendoelpunt. De spirit zit er helemaal in bij Alcides. Ondanks de vele counters van Rouveen en de gaten die Alcides achterin laat vallen, is er geen enkele reden voor zorg. Want wie hebben we ook alweer achterin staan? Ja, onze eigen Ron Vlaar! Ik verdenk de vader ervan dat hij, enkele niet bij naam te noemen middelen, in de brinta van Jorn heeft gestopt.
Jorn bouwt na een balverovering de aanval op. Bal wordt opgepakt door Bas. Hij weet goed door te zetten en laat zich niet zomaar de bal afpakken. Bas staat er alleen voor voorin. De versterking laat op zich wachten. De vermoeidheid door het vele lopen begint z’n tol te eisen. Bas haalt er toch een corner uit.
De eerste helft zit er op. Door het benauwde weer en het vele lopen lijkt het alsof de kanjers van Alcides een marathon hebben gelopen. De waterflessen vinden dan ook gretig aftrek. Binnen no time zijn de flessen leeggedronken.  
Rouveen begint goed aan de tweede helft. Een goed opgezette aanval en schot leidt tot een corner. Alcides herstelt zich en imponeert met goed opgezette aanvallen. Sander krijgt, uit een voorzet van Jorn, een mooie kans om te scoren. Het schot gaat net mis. Bas krijgt ook een kans om met z’n mooie linkerschot de voorsprong te vergroten. Alleen de keeper staat in de weg. Het spel gaat op en neer. Rouveen countert, Alcides onderschept en de aanval wordt dan weer ingezet. Het wordt nu wel tijd om al het harde werken te verzilveren. Bas speelt de bal op Naufal. Met een actie komt Naufal voor het doel te staan. Na twee pogingen belandt de bal alsnog in het doel. Stand 1-3.
Alcides gaat onverminderd door met aanvallen. Maar ook Rouveen geeft zich nog niet verslagen. Uit een counter weten ze richting het doel op te stormen. Bjorn onderschept en voorkomt een tegentreffer. Klasse gedaan! Niet veel later krijgt Sander een mooie steekpass van Naufal. Met een behendig schot weet Sander te scoren. Stand 1-4.
Rouveen lijkt verslagen. Jasmijn verdedigd goed mee waardoor de bal alweer in het bezit van Alcides komt. De laatste aanval komt van Jorn. Hij verovert achterin de bal en maakt een rush naar voren. Hij mag tekenen voor het laatste doelpunt van de wedstrijd. Stand 1-5. Een score waar Alcides trots op mag zijn.
Goed teamwork kanjers!