Samenwerking tussen Alcides en FC Meppel breidt zich uitMO19, MO17 én MO15
Afgelopen seizoen is in de werkgroep “AlciPel” veel overlegd. Uiteindelijk is besloten om komend seizoen, in het kader van de samenwerking met FC Meppel, één MO19-team en drie MO17-teams in te schrijven. Dit wordt uitgebreid naar de MO15-teams.
Nu duidelijk is hoeveel speelsters er komend seizoen zijn voor de MO15 ontkomen wij niet aan een uitbreiding van de samenwerking: de MO15 voetbalt in het seizoen 2017-2018 ook als samenwerkingsteam. Uiteraard vraagt dit om uitleg: na telling van de speelsters van MO15 bij Alcides bleken er 26 meiden te zijn; dit zijn veel te veel voor één team maar ook veel te weinig voor twee teams. Bij FC Meppel bleek hetzelfde probleem te spelen: die club heeft 22 meiden die graag willen voetballen.
Omdat wij alle meiden willen laten voetballen, en het liefst op hun eigen niveau, is op korte termijn besloten om ook voor MO15 de samenwerking te zoeken. Dit resulteert in drie MO15-teams.  
 
Selectie MO19
De selectie van de MO19 bestaat uit in 14 a 16  meiden.
Dit betekent dus dat de selectie al duidelijk is. De namen van de speelsters staan vanaf 9 juni op de site.
 
Selectietrainingen MO17
Trainers hebben inmiddels al samen om de tafel gezeten en hebben drie data gepland voor de komende selectietrainingen voor de meiden van MO17.
De eerste selectietraining is op vrijdag 9 juni. De aanvang van de presentatie (voor ouders en speelsters) is om 18.30 uur, de training start om 19.00 uur. Hierna zijn er op maandag 12 juni  en donderdag 15 juni nog selectietrainingen, beide beginnen om 19.00 uur. Oproep aan de speelsters om 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn in trainingstenue. Uitleg krijgen zij op de avond zelf.
Uiteraard streven wij ernaar om kort na de laatste training de (voorlopige) selectie voor de MO17 bekend te maken. Dit gaat echter niet lukken voor 9 juni (bekendmaking indeling teams Alcides).
 
Selectie MO15
Onze voorkeur zou ook voor de MO15 uitgaan naar selectietrainingen. Dit kunnen echter wij niet realiseren gezien de geplande selectietrainingen van de MO17 en doordat we slechts zeer beperkt de beschikking hebben over een trainingsveld.
De huidige trainers van beide verenigingen hebben uitgebreid overleg en maken samen een voorlopige indeling van de teams, deze wordt op 9 juni op de site bekendgemaakt.
 
Start nieuw seizoen
Op zaterdag 23 september 2017 is het begin van de competitie.  Deze bijzondere dag laten wij niet zomaar voorbijgaan, maar daarover later meer!
 
Namens de werkgroep “AlciPel” :
Alcides :
Patrick Meerzorg
Elly Mollema
FC Meppel:
Erik Doornbos
Tjalling van Looy   
 
Vragen/opmerkingen:  samenwerkingalcidesfcmeppel@gmail.com