Selectie eerste elftal 2019-2020 begint vorm te krijgen
Nadat we al konden melden dat Simon IJzerman & Yannick Kaluzi onze club volgend seizoen komen versterken, zijn we nu ook met een flink aantal spelers van de huidige groep rond. Hiermee laat Alcides duidelijk zien dat het gaat voor continuïteit en dat het vertrouwen heeft in de eigen jeugdopleiding. Met Simon en Yannick hebben we ons gericht kunnen versterken met 2 spelers met de nodige ervaring die dit kunnen overbrengen op onze jonge groep. Daarnaast focussen we ons op jonge talenten uit de regio die zichzelf de tijd gunnen om zich bij Alcides verder te ontwikkelen. Goed voorbeeld is Jermain Wobbes die na 3 succesvolle jaren bij onze club nu de stap kan maken naar SC Genemuiden.

Geboren Alcideanen blijven hun club trouw
Ryan Luyckx, Brecht van Zomeren, Olaf de Grip en Danny Bos, blijven ook volgend seizoen Alcides trouw. Alle vier hebben zij de gehele jeugdopleiding doorlopen waarbij Danny en Ryan nog een klein uitstapje hebben gemaakt naar respectievelijk Fc Emmen en Pec Zwolle. Ze hebben ruimschoots bewezen de stap naar de hoofdklasse aan te kunnen en daarom zijn we blij dat ze ook komend seizoen aan onze club verbonden blijven. De enige slag om de arm is bij Olaf omdat hij heeft aangegeven te moeten wachten voor de loting van zijn studie. Dit kan er eventueel voor zorgen dat zijn studie in combinatie met voetballen in Meppel niet mogelijk is, maar we gaan van het positieve uit.
Wederom sluiten talenten uit eigen kweek definitief aan.
Tevens zullen Boye Keizer en de gebroeders Marnix & Xander Jager definitief vanuit de Jo19-1 de stap maken naar de eerste selectie. Alle 3 hadden dit seizoen al een ‘stageplek’ bij het eerste waarbij Boye en Marnix zelfs al meerdere wedstrijden hebben gespeeld. Xander heeft in de bekerwedstrijd tegen Hoogeveen het doel van Alcides verdedigd en zal komend jaar de concurrentiestrijd aangaan met Danny Bos en Pieter IJzerman. We zijn trots dat ook deze 3 talenten komend seizoen bij het eerste aansluiten.

Sterkhouders nog minimaal 1 seizoen bij Alcides
Ook Pieter IJzerman, Koen Romme, Jari Mooij,Dennis Blokzijl en Dani Lohman blijven nog minimaal 1 jaar verbonden aan Alcides. Pieter, die na een kleine tussenpauze het keepersvak weer heeft opgepakt, heeft het plezier weer helemaal teruggevonden. Na de blessure van Danny heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Dit zorgt er dus voor dat we dit seizoen maar zeker komend seizoen over een uitstekend keepersgilde beschikken. Koen Romme, die na een periode in Amerika afgelopen zomer weer neerstreek in Nederland, heeft in zijn allereerste seizoen laten zien een absolute versterking te zijn. De intelligente middenvelder, die in nood ook achterin kan spelen, heeft bewezen dat hij naast een enorm loopvermogen, ook over een uitstekende techniek te beschikken. Jari Mooij die aan het eind van de jeugdopleiding de overstap naar Alcides maakte, gaat al weer op voor zijn 4e seizoen bij de geel-zwarten. Inmiddels heeft Jari zich als vaste rechtsback in het elftal geknokt en dit typeert ook zijn mentaliteit om altijd 100% te geven. Ook good-old Dennis Blokzijl plakt nog een jaar vast aan zijn imposante loopbaan. Waar velen verwachten dat “Blokkie” aan het einde van dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen, gaat hij toch nog een jaar de nestor van onze groep zijn. En meer dan terecht want hij laat wekelijks nog zien moeiteloos op dit niveau mee te kunnen. Na de derby konden we al melden dan Dani Lohman ook volgend seizoen bij Alcides speelt. De creatieve middenvelder heeft vele aanbiedingen van andere clubs gehad maar voelt zich thuis bij alcides. We zijn trots dat we een speler als Dani kunnen behouden en kijken er naar uit om nog veel moois van hem te zien.

Vertrouwde gezichten blijven nog een seizoen de sfeer erin houden
Ten slotte hebben ook Sander Boekholt, Peter Fokke, Bram Komduur en Frank Fokke hun jawoord gegeven aan onze club. Sander is al jaren een vast gezicht in de eerste selectie. De ‘tank’ van het middenveld cijfert zichzelf altijd weg voor het team en zorgt voor een uitstekende balans in het team. De boomlange Peter Fokke heeft zich dit seizoen doorontwikkeld tot 1 van de beste centrale verdedigers van de competitie. In de lucht was hij al amper te kloppen, maar ook over de grond komt haast geen aanvaller hem meer voorbij. Broer Frank heeft na wat aanpassingsprobleempjes aan het hoofdklasseniveau de laatste periode zich weer helemaal herpakt. De hardwerkende spits vind weer zijn doelpuntjes en komt steeds beter in het ritme. Als laatste blijft Bram Komduur behouden voor Alcides. De linksback die ook centraal kan spelen is met zijn passing en opkomen een enorm wapen voor dit team.
We zijn als club trots dat we voor het 3e seizoen op rij het grootste gedeelte van ons vlaggenschip kunnen behouden en door kunnen groeien tot een stabiele hoofdklasser. We gaan er vanuit dat we op korte termijn met meer goed nieuws kunnen komen.