SJC te sterk voor Alcides

De zorgen bij Alcides nemen toe in de hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. De ploeg van trainer Wilko Niemer verloor binnen 11 dagen voor de derde keer op rij. Het op de derde plaats staande SJC was deze zondag op sportpark Ezinge met duidelijke cijfers te sterk: 0-4. 
Alle doelpunten van de Noordwijkers vielen in de tweede helft. Binnen 12 minuten na de thee lagen er twee treffers achter doelman Xander Jager. Eerst bleef de bal liggen in een mêlee van spelers en schoot spits Sven Wisselink simpel en hard binnen. De tweede treffer ontstond uit een corner. Timo Ruigrok nam de bal direct op z’n schoen en zag de bal vlak naast keeper Jager in het doel verdwijnen: 0-2. 
„Dat was het breekpunt”, vond trainer Niemer achteraf. „Daarna viel het team uit elkaar. We misten de kracht om terug te komen. Mentaal kregen we natuurlijk ook een behoorlijke knal.”
Grote stap 
In de slotfase liepen de Zuid-Hollanders met twee simpele goals nog uit naar 0-4. De gedachten van de meeste Alcideanen waren toen misschien al bij het cruciale treffen van volgende week, uit tegen de amateurs van Emmen. Bij winst in dat uitduel kunnen de Meppelers een grote stap zetten richting klassenbehoud. 

Scoreverloop Alcides - SJC: 52. Wisselink 0-1, 57. Ruigrok 0-2, 75. Hoogervorst 0-3, 87. Van Trigt 0-4.
Bron: Meppelercourant.nl
Zie Foto's Henk Esselbrugge