Staphorst E2 – Alcides E2 zaterdag 2 april 2016

Vandaag moesten we aantreden op en tegen Staphorst, deze tegenstander had alle wedstrijden tot nu toe verloren maar wel met nipte cijfers. Wij echter zijn de competitie uitstekend begonnen met 3 klinkende overwinningen. Het voetbal wat E2 speelt wordt steeds mooier om naar te kijken en hopelijk trekken we deze lijn door.

1e helft

Opstelling Julian op doel, achterin Thomas en Quinn, middenveld met Dani, Cas en Tim, Voorin Younes. De reserves zijn Boaz, Salmane en Olaf. De scheidsrechter van vandaag was niet op komen dagen deze was nog aan het melken waardoor René de fluit in de hand nam en we konden beginnen. Alcides ging goed van start en we zetten Staphorst direct onder druk. Met een paar leuke schoten uit de 2e lijn werd de keeper van Staphorst getest maar met het nodige kunt en vliegwerk hield deze de 1e 10 minuten zijn doel schoon. Een mooie pass van Quinn van achteruit kwam terecht bij Dani en die legde terug op Younes en die schoof beheerst binnen 0-1, we hadden de smaak te pakken want de doelpunten vlogen ons om de oren, Salmane maakte de 0-2 na een mooie actie van Olaf, Cas zette de 0-3 score op ’t bord een mooi combinatie van Boaz en Salmane werd keurig afgerond door Cas. De 0-4 werd binnen geschoten door Dani, even later maakte Younes de 0-5 en Boaz zette op slag van rust de 0-6 op het scorebord.

2e helft

Nadat we de 1e helft Staphorst alle hoeken van ’t veld hadden laten zien, viel de 2e helft wat tegen. We begonnen te slap aan de 2e helft wat al snel resulteerde in de 1-6. Alcides schakelde een tandje bij en via een mooie goal van Olaf werd het 1-7. Een Corner van Boaz werd mooi binnen gekopt door Dani en dat was de 1-8. Een prachtige goal van de middenvelder van Staphorst resulteerde in de 2-8 mooi binnen geschoten in de kruising en Julian was kansloos. Tegen het einde maakte Younes nog de 2-9 en zette Boaz na een mooi actie van Salmane de 2-10 op het scorebord.
Een prima 1e helft met “barca” voetbal en een wat mindere 2e helft maar Alcides E2 ligt op koers voor het kampioenschap. Aankomend weekend krijgen we Noordseschut E2 op bezoek hopelijk kunnen we het zelfde brengen als afgelopen zaterdag. Prima voetbal mannen, ik heb genoten.