Staphorst F2 – Alcides F2

Vandaag moesten we uit naar Staphorst helaas zonder Julian die was geveld door de griep. Voor ons was dit de 1e competitiewedstrijd, Staphorst had vorige week al gespeeld tegen De Weide F2 en deze kansloos verloren met 6-0.
1e helft
We begonnen de wedstrijd met Cas op goal, Mika, Thomas en Olaf in de verdediging en op het middenveld stonden Quinn en Boaz hun mannetje, voorin stond ons aanspeelpunt Salmane. Na een goed begin van Alcides F2 was het Staphorst die vanuit het niets op voorsprong kwam door een afstandschot 1-0 voor Staphorst.  Alcides ging vanaf de aftrap direct opzoek naar de gelijkmaker een mooie pass van Quinn op Pien (die in de ploeg was gekomen voor Olaf) en deze ronde het bekwaam af 1-1. Alcides veroverde de bal weer snel  een dieptepass van Boaz op Pien en die kwam met een mooie voorzet op Salmane en die tikte de bal netjes binnen 1-2.  Pien en Salmane hadden nog wat kansjes op 3 en 4-1 maar helaas voor ons wilde de bal er niet in, dit kwam mede door goed keeperswerk van  Staphorst. We gingen dus rusten met een 1-2 voorsprong.
2e helft
Direct vanuit de aftrap werd Staphorst gevaarlijk een hard schot ging net onder Cas door en rolde tergend langzaam over de doellijn 2-2. Alcides begon wat slap aan de 2e helft want een paar minuten later lag de 3-2 ook al achter Cas. Na wat aanwijzingen van Kevin en Stefan kwamen we weer wat beter in de wedstrijd en vanuit een scrimmage voor de goal van staphorst was Quinn er als de kippen bij om de 3-3 tegen de touwen te schieten. De wedstrijd golfde heen en weer met kansjes voor beide doelen maar Mika, Olaf en Thomas hadden de zaakjes achterin prima onder controle. Als Staphorst al een keer gevaarlijk werd dan was daar altijd nog onze rots in de branding Cas dus gescoord werd er niet meer 3-3 was de eindstand.

Een prima prestatie maar gezien onze 1e helft hadden we het verdiend om te winnen, de 2e helft ging het gelijk op dus al met al mogen we dik tevreden zijn met een punt. Prima gespeeld jongens en meisjes, als we zo doorgaan met zijn allen dan komen er vast nog een aantal overwinningen bij.