UITGESTELD: Stoppen met roken is pure Mindf*ck !

Steun je club en doe mee als je een langer en gezonder leven wilt.

Vanwege de huidige maatregelen met betrekking tot het Coronavirus is het traject Stoppen met Roken uitgesteld. Wanneer een nieuwe datum bekend is, zal dat uiteraard via de bekende kanalen gecommuniceerd worden.

In 2025 zullen wij als sportverenigingen rookvrij moeten zijn. Sporten en roken gaat niet samen en zeker niet bij de jeugd. Een rookverbod bestaat al bij de jeugdwedstrijden en zullen we in de toekomst nog verder uitbreiden. Als sportverenigingen zijn we hier al best druk mee bezig hoe we dit kunnen gaan invullen en ook hoe gaan we dit handhaven. Een lastige klus. Iedereen weet dat het ongezond is en roken en sporten niet samen gaat. Hoe ver moet je als verenigingen gaan.

Samen op weg naar een rookvrije generatie is het doel van onze regering. En vanaf 2020 kan iedereen vanaf 18 jaar 1x per jaar een gratis coaching en begeleidingstraject volgen.
De Ezinger sportverenigingen Alcides, AV de Sprinter, MSC, en FC Meppel hebben samen met Praktijk Nederland uit Meppel besloten het op een andere manier aan te pakken en de handen in 1 geslagen middels het body en mind lifestyle programma. Dit programma zal op een later tijdstip ook door de KNVB bij de eredivisie clubs worden uitgerold. Wij als Meppeler verenigingen lopen dus mooi voorop.

Alle mensen die roken en graag willen stoppen kunnen zich aanmelden middels een aanmeldformulier bij jouw vereniging. Het maakt niet uit of je speler of supporter bent, iedereen die wil stoppen met roken kan zich aanmelden. En dan ...

Je ontvangt dan binnen korte termijn een cadeaupakket t.w.v. €65,- thuis, daarin zit ook een werkboek waar je al vast thuis mee kunt starten. Lekker lezen, nadenken en een stukje mindfuck. Dan volgt er een avond waarop we samen de definitieve laatste sigaret roken en het stopmoment nemen. In een boeiende mindfuck presentatie die wordt afgesloten met een hypnotherapiesessie ben jij vanaf dat moment een niet-roker. 85% van de gevallen is na 6 weken nog steeds rookvrij! En waarom zal jij daar niet bij horen? Na een jaar is nog steeds 75% rookvrij, dus ook jij! 

Doen we het samen als groep dan worden deze percentages nog hoger. Want niemand wil falen. En elkaar helpen en steunen door de zwakke momenten. Het werkboek geeft jou de eerste weken nog begeleiding en ook de WhatsApp groep is zeer versterkend. Groepsruimte/ kudde gedrag werkt en versterkt. Ook in de maanden er na zullen we telefonisch ondersteunen. 

Het aller mooiste is dat dit traject alleen maar winnaars kent, jij zelf uiteraard word er gezonder en fitter van wat weer ten goede komt aan je prestaties in het veld, jij bespaart er ook nog eens flink geld mee wat je weer kunt besteden aan iets anders wat echt leuk of lekker is. 

Maar ook de vereniging levert het voordeel op want als niemand meer rookt hebben we fittere spelers, hoeven we niet te investeren in rookplekken of andere maatregelen buiten het terrein en als er geen rokers zijn kunnen we ons met de sport  bezig houden en hoeven we geen politieagenten te spelen. Maar ook erg mooi mee genomen is dat per vereniging voor iedere aangebrachte deelnemer €25, - naar de clubkas gaat. 

Deelname is geheel gratisvoor iedereen vanaf 18 jaar. Voorwaarde is wel dat je dit jaar nog niet eerder hebben deelgenomen aan een “stoppen met roken”-traject.

Voor Alcides is het stopmoment: Vanwege de huidige maatregelen met betrekking tot het Coronavirus is het traject Stoppen met Roken uitgesteld. Wanneer een nieuwe datum bekend is, zal dat uiteraard via de bekende kanalen gecommuniceerd worden..
Dus kom op, gooi je sigaretten weg en samen gaan we op weg naar een rookvrije generatie.
Aanmelden kan met het  aanmeldformulier.
Vul dat in en stuur het naar het contactpersoon binnen je vereniging. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 maart a.s. bij:
Alcides: Andre Bijker |  bestuurssecretariaat@alcides.nl