Uitnodiging cursus asssistent-scheidsrechter in anderhalf uur

Iedereen die met voetbal te maken heeft, vindt zelf spelen of het kijken naar voetbal leuk. Maar als je gevraagd wordt om te ‘vlaggen’, dan is bij velen het enthousiasme snel verdwenen. Waar moet ik staan? Wat wordt er van mij gevraagd?
Ik ken de spelregels niet goed genoeg! Kan ik het spel nog wel goed volgen als ik ‘vlagger’ (asistent-scheidsrechter) ben?
Samen met FC Meppel nodigt Alcides aan het begin van het voetbalseizoen 2019-2020 alle jeugdspelers vanaf 14 jaar en hun ouders uit om in een cursus van anderhalf uur te ervaren dat assistent-scheidsrechter zijn:
  • niet moeilijk of eng is;
  • de betrokkenheid bij het spel verhoogt,
  • en leuk is om te doen!
Je leert hoe je samenwerkt met de scheidsrechter, waar je moet lopen en wanneer en hoe je een vlagsignaal moet geven. Het wordt geen avond waarin alle spelregels worden behandeld. Alleen wat voor de assistent-scheidsrechter (ook wel grensrechter of vlagger genoemd) van belang is, komt aan de orde. We gaan ook naar het veld om kort te oefenen.
De cursus wordt gegeven door Taco Hofland op woensdagavond 2 oktober, aanvang 19.30 uur in de kantine van FC Meppel. De cursus eindigt dus om 21.00 uur! In verband met de organisatie graag even een mailtje naar Stefan Jansen (noboez@gmail.com) om je aan te melden.